• 50
    prandelli'nin eline ad hominem yaparak durumdan sıyırabilmesi için fırsat geçmesini sağlayan taraftardır. prandelli de bu pası iyi değerlendirmiştir. şimdi burada "hocamıza güvenim sonsuz , ona zaman vermeliyiz" falan filan zırlamalarına girmeyeceğim o başka konu.

    ama , neredeyse bir u-21 takımına karşı oynanan rezil ötesi futbolun, haftalardır gol atamayan , pozisyona giremeyen takımın neden böyle oynadığı konusunda cevap vereceği yerde , "benim başörtülü futbolcularımı ıslıkladılar" falan filan diye dikkati başka yöne çekmeyi başarmıştır. buna biz türk halkı olarak mağduriyet anlamında yıllardır alışığız ama italyan hocadan bunu görmek şaşırttı açıkçası.

    kimse bana niye ıslıklıyorlar demesin. bu selçuk denen adama bu taraftar 2 yıldır sabrediyor. 2 yıl! yahu, adam daha topu aldığında yüzünü geriye dönüyor, bütün herkesin buna tepki göstereceğini bile bile üstelik! buna rağmen sezon başında kapı gibi mukavele almış, kaptanlık zaten onda, yabancı statüsü yüzünden 11'de yeri de garanti, eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee? daha ne istiyorsunuz lan? bir de sırtından formayı yırtarcasına çıkarmış bir adama ne yapalım, övelim mi? ıslıklamaktan başka çaresi mi var taraftarın?

    ne yapalım her maç "aman selçuk üzülmesin" diye sus sus mu diyelim birbirimize? ne bu ergen bi küçük kız çocuğu mu? galatasaray kaptanı mı?

    yerliymiş...galatasaraylıymış...

    muslera, melo, chedjou, sneijder, daha dün gelmiş dzemaili, bruma...hepsi yırtıyor kendini birşeyler yapalım diye...bakıyorsun selçuk ne yapıyor? yahu pas hatası yapsın, dripling yaparken top kaptırsın, şut atsın auta gitsin, ama allah aşkına oynasın...oynamaya niyeti olmayan , galatasaray'ı kafasında bitirmiş adam ıslıklanır. bizim taraftara da işte aşklarından onları savunmak kalır.

    kimi arda'ya aşık, kimi selçuk'a, kimi de burak'a...

    galatasaray'ın armasına aşık olan adam, futbolcu fanboyluğu yapmaz.

    ıslıklanmak, bir futbolcunun artık yedeğe çekilmesi gerektiğinin göstergesidir. o noktaya gelmiş bir adam hala oynuyorsa ortada bir yanlışlık var demektir. galatasaray'da neden aynı adamların ıslıklandığına bakarsanız bunu anlarsınız.
    sneijder ıslıklanıyor mu? sezona berbat başladı. demek ki bu iş o kadar kolay olmuyor.

    diyeceksiniz ki veysel daha kaç maç oynadı o niye ıslıklanıyor? ama veysel ekstra şekilde kötü oynuyor, yani bu takımın oyuncusu değilim ben diye bağırıyor resmen. taraftar , ortak akıldır. 50000 kişi hep bir ağızdan bir adama artık sabredemiyorsa, o adamda ısrar etmenin bir anlamı yok, hatasını anlaması için , onları düzeltmek için yeniden moral depolaması için, taraftarın yoklugunda onun iyi özelliklerini hatırlaması için, dinlendirilmelidir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın