resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:52
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 2463
    hakan sukur'un kacirdigi gollerle burak'inkileri karsilastirmak icin su icitigimin ustune 10 sise daha icmem gerekiyor. hakan kaleciyi oldurup, yanindan yurur gibi gecip gol atardi, ozellikle 2000'e kadar. burak uzun adim atmadan pazarda yuruyemiyor siz hakan'la karsilastiriyorsunuz oyle mi?

    bitiricilik topa vur girsin degil maalesef. ilhan mansiz gol kralligi kovaladigi sene soyle bir sey soylemisti " her zamanki gibi vuruyorum topa ama sansima vurdugumun cogu giriyor." bu su demek, topa vururken kalecinin konumu ya da koseler degil de topu sertce kaleye gonderiyorum, eskiden girmiyordu simdi giriyor. burak da boyle vuruyor, ayni vurusu yapiyor surekli. kaleciler sutlarina alisinca girmemeye basladi. ilhan da unlu olup goller attikca vuruslari daha bir tahmin edilebilir olmaya baslamisti. ki yine de bu konuda burak'tan cok daha iyiydi. peki hakan? hakan her pozisyonu farkli bitiren bir oyuncuydu. karsi karsiya kaldiginda kaleciyi mi gecer, arka koseye mi atar, on direge havadan sert mi vurur... bunlari kaleciler kestiremezdi.

    kimseyi gucendirmek gibi niyetim yok ama hakan'a karambole vurur derseniz, hakan'in butun rakip takimi calimlayip attigi golu bilmeden hakan calim atamiyor derseniz, genclik yillarinda yumusak bilekli yeni van basten diye adlandirildigini bilmezseniz kusura bakmayin ama futbolu da bilmiyorsunuz demektir. bu adam calim atamiyor degildi, calim atmadan oynamayi tercih ederdi. cunku sureklilik hakan'in asil anahtariydi. calim atan adamin, bacaklari inceyken o riskle oynayan adamin sakatlik riski daha yuksektir. inanmayan van basten'in kac yasinda futbolu biraktigina baksin. hakan sukur son yillarinda hagi gibi isler yapmaya baslamisti, kalkip bu adama biraksin diye yalvariliyordu derseniz tarfinizi da sorgularim. cunku hakan'in birakmasini isteyenler hicbiri galatasarayli degidi. (gercek olandan bahsediyorum, yalandan galatsarayli olandan degil.)

    hakan'in attigi golleri acin izleyin, attigi basit gollerin 10 kati jeneriklik gol atmistir. bunu yaparken de kolaymis gibi gosterdiginden sanirim degeri bilinmiyor.

    bu arada iyi golu de tarif edelim son olarak akillarda soru kalmasin. 2005 ya da 2006, sami yen. mac 2-0 ve hakan arif takimi suruklemeye calisiyor. arif sag kanatta topu aldi kontr atakta. kafasini kaldirip hakan'a bakti, hakan atma diye isaret etti. arif topu biraz surup defansin yer degistirmesini bekledi, hakan da kendini defanstan uzaklastirdi (burak'in asla yapmadigi sey). sonra hakan sadece arif'e bakti, arif hakan'i gordugu anda nereye kacacagini nereye atmasi gerektigini biliyordu zaten. hakan kosuya baslarken arif de topa vurmak icin ayagini kaldirmisti. top hakan'a geldiginde ceza yayina yakin bir yerdeydi. topu indirdi, defansin uzanamayacagi sekilde duzeltti, ve koseye asti topu. top asilmadi, sadece ampul gibi asti. iste bu harika bir goldur. sahada ne yapmasi gerektigini bilen 2 adamin, nerede pozisyon almasi gerektigine bilen ve bunu pozisyon icinde tasaralyana iki adamin mukemmel isbirligiyle gerceklesmis bir gol. burak? saka yapiyorsunuz oyle degil mi?

    ya da mallorca maci ornek gosterilmis bir yerlerde. 4-0'lik ilk mallorca maci, ilk gol. arif ve hakan'in tek paslari, top daha havadayken birbirlerine nasil yaklasip uzaklastiklari. bunu izleyip burak ve hakan gol kaciriyor, ayni derecede...of yazmaya usendim dalga mi geciyorsunuz benimle? burak daha yanindaki forvet hava topuna ciktiginda nereye kosmasi gerektigini bilmiyor hakan'la kiyasliyorsunuz. burak oynasin, gol krali olsun, bizi sampiyon yapsin, basimizin taci olsun o ayri. ama hakan'la futbolunu kiyaslamak tum futbol tarihine kufur etmekten farksizdir. gidin temel futbol bilgileri iceren bir kitap okuyun, siteleri gezin, gecmiste insanlar ne yapmis ve bunun futboldaki etkisi ne olmus ona bakin. gerd muller neden bu kadar buyuk efsane buna bakin. allah askina temel futbol bilgilerini hice sayan yorum yapmayin artik, yalvaririm biraz arastirma yapin, bosuna geriyorsunuz insanlari.

    van basten'den sonra zarif ama sahada gucunu surekli ortaya koyabilen tek forvet. patlayici ozelligi de olsaydi galatasray'dan real madrid'e gider bir daha da donmezdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın