• 20439
    (gbkz: melo ile çok iyi anlaşıyorsun. senin g.saray'a ve türkiye'ye adaptasyonunda katkısı oldu mu?)
    - tabii ki melo'nun türkiye'ye alışma sürecimde bana olan desteği göz ardı edilemez. geldiğim günden beri hep benim yanımda, bana destek oluyor. uyum sürecini çabuk atlatmamda en büyük sebeplerden bir tanesi. kendisi ve ailesinin büyük desteği oldu.

    beraber dil çıkartarak gol kutlaman var. nossa dansı da yaptınız.
    - benim için çok değerli biri. melo benim sadece g.saraylı bir arkadaşım olarak kalmayacak. hayatım boyunca görüşeceğim, konuşacağım bir arkadaşım, dostum olacak kendisi.

    (gbkz: melo nasıl bir karakter sence?)
    - çok takdir ettiğim bir oyuncu kendisi. çünkü sahaya girdiği zaman, maç olmasına gerek yok antrenmanlarda bile yüzde yüzünü veren, kalbiyle oynayan bir futbolcu. takım için çok faydalı bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

    (gbkz: bu yüzden mi çok seviliyor?)
    - evet. o yüzden de hem takım içinde hem camiamızda hem taraftarlarımızın gözünde sevilen bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

    peki, çok eleştiriliyor ve tepki görüyor.
    - tabii her futbolcunun bir tarzı var. stili var. bence felipe melo çok farklı bir oyuncu. ama çok faydalı bir oyuncu ki, bakıldığı zaman kariyerinde büyük işler yapmış. brezilya milli takımı’na gitmiş, kupa kazanmış, g.saray'da kazandığı kupalar ortada. o yüzden çok değerli, çok önemli bir futbolcu olduğunu düşünüyorum.

    (gbkz: melo'yu g.saray'da nereye koymak lazım? brezilya basınında "gs taraftarı için önce hagi gelir ikinci sırada da melo" diye bir açıklamanız çıkmıştı.)
    - böyle bir açıklama yaptığımı dürüst olmak gerekirse hatırlayamadım. çok önemli oyuncu, yaptıkları ortada, kazandığı kupalar ortada. belirli bir sıra vermek doğru olmaz belki ama g.saray tarihinin en iyi ilk 5 yabancısı arasına girer diye düşünüyorum.

    alex telles
App Store'dan indirin Google Play'den alın