• 871
    yıllardan beri süregelen toplumu germe, kutuplara ayırma ve kendinden olmayanı ötekileştirme politikasının sonucudur bu takım. artık toplum ortak duyguyla milli takımı desteklemiyor. kendinden olmayanı hemen dışlıyor. suçlu futbolcular falan değil suçlu bu duruma getirenlerdir, bu politikayı benimseyenlerdir.

    bizim milli takımımız hiçbir zaman sistem takımı olmadı, hiçbir zaman top class futbolculara sahip olmadı ama inanç ve beraberlikle, kardeşlikle, taraftarla bütünleşerek birşeyler yaptı. biz topu kanatlara hızlıca aktarıp kenarlardan fırtına gibi esemedik, direkt oynayarak sonuca gidemedik, top çevirip kısa paslarla rakibi bunaltamadık ama beraber ve bir olarak sonuca gittik. bunun en son örneğini 2008 avrupa şampiyonasına gördük. zaten o seneler kopuş seneleriydi. ondan sonra toplum tamamen kutuplara ayrıldı.

    fatih terim'i babası gibi seven binlerce insan vardı ama artık içinden gelmiyor sevmek. çünkü o onlardan birisi konumunda. toplumun algısı bu yönde artık. karşı taraf kendisinden olmayanı dışladığı için karşı taraf da onları dışlıyor.

    bu ülke artık raydan çıkmış bir ülkedir. eskisi gibi birlik beraberliğin olmayacağı ülke durumuna geldi. bu durum ülkenin her kurumuna her yapısına yansımış durumda. milli takıma yansımaması garip olur.

    ya bizdensin ya onlardan politikasının sonucudur bu milli takımın hali.
App Store'dan indirin Google Play'den alın