• 1111
    bilgi yanlışını düzelterek başlayayım: yeni stadının adı değil, yeni stadıyla beraber başka spor tesislerinin de bulunduğu akyazı spor kompleksi'nin ismi recep tayyip erdoğan spor kompleksi olarak değiştirilen kulüp. kısaca olayı türk telekom arena-ali sami yen spor kompleksi örneğiyle anlayabiliriz.

    artık tek dileğimiz herhalde stadın adının komplekse* * uygun olarak yasin hayal, ogün samast vb. isimlerden seçilmesidir. şenol güneş ya da benzeri dürüst, namuslu adamların ismi rte ile kirlenmiş bir kompleksin stadına umarım verilmez.

    tayyip'ten bağımsız olarak benim anlamadığım diğer nokta ise -eğer stadın adı değişecekse- hüseyin avni aker'in isminin neden kaldırıldığıdır. trabzon'un ilk beden eğitimi hocası olan, trabzon'a sporu sevdirmek için çalışmış , trabzon'a bir stat yapılması için nice uğraşı sonucunda bu isteğini gerçekleştirmeyi başarmış bir adamın ismi neden yeni yapılacak stattan kaldırılır? üç nesil geçince nasıl olsa takip eden olmaz mantığıyla mezarların yok edilmesi gibi bu adamın ismini bir kafa nasıl yok eder? eğer mesele bu adamı gençliğin tanımamasıysa zaten stat ismine verilmenin amacı tam olarak budur. örneğin ali sami yen'in ismi bizim stadımıza verilmemiş olsa kendisinin adının bu kadar bilineceğini kim iddia edebilir? james la fontaine, abidin daver, fuat hüsnü kayacan gibi insanların türk futbol seyircisi tarafından tanınma oranıyla ali sami yen'inki arasındaki farkı siz düşünün.

    avni aker'in ne kötülüğü varmış da ismi çıkarılıyor abi? eski türkiye'nin spor adamı mıymış, paralelci miymiş? allah aşkına biri şu ülkedeki saçmalıkları durdursun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın