resim
Güvenç Kurtar
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:73
Uyruk:Türkiye
  • 7
    19 temmuz 2009 akşamı yayınlanan "transfer günlüğü" adlı televizyon zırvasında, frank rijkaard'a sallamanın dayanılmaz hafifliğini, bünyesinde iliklerine kadar hissetmiş futbol adamı(!)dır.

    "galatasaray'ın adı, bu takıma 5 atmaya yeterdi", "frank rijkaard'ı bu kadar büyütmeyin", "bu adama sihirbaz muamelesi yapılmasın" buyurdular.

    bugüne kadar yapılan sezon öncesi kamplarda, galatasaray'ın adını bir daha sadece panini'nin çıkartma albüm/almanaklarında görebileceği takımlarla hazırlık maçları yapan takımımın, küçük gördüğü rakibe bir çuval gol atması ile elinize ne geçecekti acaba? bu sefer de, "gençleri hiç düşünmüyor, yabancı hocalarla çalışmanın sonucu da bu olur, yerli hocalara şans verilsin" denecek miydi mesela? elbette denecekti....

    takımın yaş ortalaması 22-24 arası gezinen, çok pas, hızlı oyun felsefeleriyle; sizin pek anlayamadığınız terimlerden olan "modern futbola" en yakın görüntü veren takımın galatasaray olması mıdır yoksa tepkinizi çeken? ya da asla onun * kadar manşet olamayacağınızı bildiğiniz için midir bu kinin asıl sebebi?

    "frank rijkaard'ı bu kadar büyütmeyin" buyurduğunuzda, karşınızda bıyık altından gülen ayhan akbin'den beklerdim aslında ama o da "akıntıya karşı kürek çekmek istemediğinden" ben sormuş olayım: ne kadar büyütmeyeceğiz mesela? her ne açıdan bakacak olursak olalım; sizin bulunduğunuz yer baz alınıp bakıldığında, oldukça büyük görünüyor buradan!

    sanki paşa hazretleri her sezon bir avrupa kupası -yahu geçtim, coca cola kupası olsun- ile iniyor yeşilköy'e de "bu kadar büyütmeyin" ayarı rica ediyor tüketiciden! e, senin eteklerini öptüğün adamın * kariyerinde de 1 tane uefa kupası bulunuyor, bu nasıl olacak peki? neyi, kime göre "büyütmeyeceğiz"? standardınız nedir? ya da böyle bir standart uluslararası ölçü birimi var da, bizim mi haberimiz yok?

    "sihirbaz muamelesi yapılmasın" derken, neyi kastettiğinizi de anlayabilmiş değilim. adamın topla oynamaya başlaması henüz 10 günlük bir süreç, kimse ona sihirbaz muamelesi yapmıyor zaten! siz rahat olun, herkes (siz dışında) yapılanın farkında, ya da geçin herkesi; en azından galatasaray taraftarı farkında! bir gün yine türkiye a milli futbol takımı'nın çatısını bu futbolcular oluşturduğunda, avuçlarınız patlayana kadar alkışlarsınız belki!

    bir hocanın büyüklüğünü anlamak için tamamen as futbolculardan kurulu bir takımla, almanya 5.ligi takımlarına 5 atmak gerekiyorsa, aynen yapılmışı var, biz sizi tutmayalım, gidip daum'u seyredin beyefendi. bu ülke "gölge edenlerden" yeteri kadar çekti, bir de size gerek yoktu.

    sizden yaşça oldukça küçük ama futbol mantalitesi, tekniği, geçmişi ve birikimi ile apoletlerinde son olarak, "devler ligi" şampiyonluğu var. hiç olmazsa buna saygı gösterebilme erdeminde bulunabilseydiniz. zira türk insanı erdemli, kadirşinas ve misafirperverdir. biz de sizi türk bilirdik!?

    hala böyle adamların burada olmasını "bir şans" olarak görüp, "acaba vizyonuma birşeyler katabilir miyim?" diyebilme yürekliliğini gösterecek adamlar arıyorum, gündüz vakti elimde fenerle...

    mamafih, boş hayal bunlar, biliyorum...

    işte siz bu yüzden güvenç kurtar'sınız, o da frank rijkaard.

    (bkz: bu ne terhis bu ne bahama kuşkusu)
App Store'dan indirin Google Play'den alın