• 4018
    türkiye futbol federasyonunun eline koz veren kitledir.

    kimlerden, nasıl bir zihniyetten, gayesinden herkesin emin olduğu , rengini herkesin bildiği bir federasyon var. ve bununla paralel olan pfdk. sorun burda başlıyor karşımızda kimin neyin olduğunu bile bile biz neler yapıyoruz beyler/bayanlar? biz ki x maçında x futbolcuya ne kadar ceza verileceğini (verilmesi gerektiği değil ) bu verdiği cezanın kaçının indirilecegini, kimilerine göre ceza gerektiren kimilerine gore ceza gerektirmeyen durumlar olduğunu adımız kadar biliyoruz. maç düdüğü çalar çalmaz 4 maç ceza yer 2 si indirilir diyen bir kitleyiz. bunu şimdi cepte tutalım.

    elin brezilyal'ı adamı gelip her maç olay yaratacak şeyler yapıyor doğru yanlış tartışılır bu hepimizin hoşuna gidiyor ve tapıyoruz. olayı çözümlüyor ve azıcık aklını kullanarak kulübün ve takımın yararı için kendini törpülüyor. yeri geliyor suratına tükürülüyor, yeri geliyor tükürmediği halde tükürdüğü söyleniyor, kemik atılıyor, ülkeden gitsin kampanyası düzenleniyor. ama bu adam gözlerinden gördüğümüz öfkesini törpülüyor. bizim için. takımımız için. üstüne atlayan adama bile tepki vermeyecek hale geliyor.
    bahsi geçen süper kupa maçında ceza dahi almıyor. bu da cepte dursun.
    ya biz?

    karşımızda kimler olduğunu bile bile neler yapıyoruz. kaleler değişene kadar tek bir cisim atilmazken , kale değiştiği anda neler atıyor. bile bile lades değil mi bu ?
    yakışıyor mu bize? muslera ve melo atmayın diye uyarirken bile sahaya birşeyler atan adamların taraftarlığını niye sorgulamıyoruz?
    kabul sahaya cisim sokulması bizim sorumluluğumuzda değil ama mesele bu değil. biz hala bunu normal goruyorken yarın bunu tekrarlamayacağından emin olabiliyor muyuz? bildiğimiz şeyleri tekrar etmek sacmalik. karşımızda kimin olduğunu bile bile kulübe zarar vermelerine biz olanak taniyoruz diye düşünüyorum.

    kabul tff pusuda bekliyor. ama biz de altın tepside hadi bize ceza verin diyoruz. sonra da vay efendim niye ona verilmedi de buna veriliyor diyoruz. cevabını bildiğimiz soruları tff ye yoneltmektense içimizde tff ye hizmet eden topluluk durumuna dusmeyelim diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın