resim
Blerim Dzemaili
Takım:FC Zürich
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:38
Boy:1.80
Uyruk:İsviçre
  • 88
    kariyerinde iki defa ezeli rakibinin sahasında kupa kaldırmış olan, bundan dolayı galatasarayımıza çok güzel yakışan yeni transferimiz.

    detayıyla anlatalım.

    1- isviçre süper ligi 2005/06 sezonu:
    dzemaili fc zurich forması giyiniyor. 25 sene şampiyon olamayan zürih ekibi ligin son haftasına şu şekilde giriyor.

    [biçim]
    1- fc basel 35 23 9 3 86:40 46 78
    2- fc zürich 35 22 9 4 84:35 49 75
    [/biçim]

    son maç ise fc basel - fc zurich maçı. fc zurich kazanırsa 25 sene sonra şampiyon olacak. hem de basel'in stadında. çünki isviçre'de her takım 4 defa karşı karşıya geldiği için, ilk kriter averajdır.

    30. dk'da alhassane keita ile öne geçen zürih ekibine, 72. dk'da mladen petric karşılık veriyor. sonuna 3 dakika eklenen maçta hepimizin tanıdığı iulian filipescu zürih kariyerindeki ilk golünü, yine zürih kariyerindeki son saniye'de atıyor. hakem santra yapmadan maçı bitiriyor ve artık dzemaili için fc baselliler sahasında kupa kaldırdığımın çocukları oluyor.

    maç özeti:
    https://www.youtube.com/watch?v=kGW8AHHNr7M

    2- isviçre süper ligi 2006/07 sezonu:
    dzemaili yine fc zurich forması giyiniyor. şampiyon fc zurich'in ev sahipliği yaptığı letzigrund stadı bir sezon önce 25 sene sonra gelen şampiyonluğu yaşadıktan sonra devlet tarafından yenilenme çalışmalarıyla kapatılıyor. zürih bu sezon evindeki maçlarını ezeli rakibi, aynı şehirin takımı olan grasshoppers'in stadı hardturm stadında oynama durumunda kalıyor.
    yine özel bir detay, 06/07 sezonunun ardından hardturm stadının yıkılacak olması ve iki takımın da 07/08 sezonundan itibaren maçlarını yeni letzigrund stadından oynanacak olması. yani hardturm ömrünün son senesinde şehrin iki takımına ev sahipliği yapıyor.

    gelelim sahadaki olaylara. sezonun son haftasına bu şekil giriliyor:

    [biçim]
    1- fc zürich 35 22 6 7 65:32 33 72
    2- fc basel 35 21 8 6 75:40 35 71
    [/biçim]

    zürih son maçını ev sahibi olarak ezeli rakibi grasshoppers'e karşı oynuyor. basel ise evinde young boys'u ağırlıyor. zürih basel'den iyi veya basel ile aynı sonucu aldığı sürece şampiyon.

    şampiyonluk maçına çıkıldığı için zürih yönetimi deplasman tribününü küçültüyor. grasshoppers taraftarı kendi stadındaki son maçı rakibinin şampiyonluk maçını izleyerek geçiriyor. belki 1000 kişi gelebiliyorlar, fazla değil.

    42. dk'da francileudo dos santos zürih'i öne geçiriyor ve 90+'da xavier margairaz şampiyonluğu getiren golü atıyor ve hakem santra yapmadan sezonu bitiriyor ve artık grasshoppers takımı da dzemaili için sahasında kupa kaldırdığımın çocukları olma şerefini buluyor.

    dzemaili bu maçta sakat olsa da, sezon sonu bolton wanderers'a transferi kesinleştiğinden, tribünler onu defalarca çağırıp sevgi gösterisinde bulunuyor.

    maçın özeti yok, fakat görüntülerini buradan izleyebilirsiniz:
    https://www.youtube.com/watch?v=W5F7nAyOfj0

    ne kadar güzel değilmi? bu sezon fikstür uymuyor, ama seneye burada da tadarsın inşallah blerim'cim. güzel oluyor...;)
App Store'dan indirin Google Play'den alın