• 64
    dünyada bir benzeri ancak ve ancak türkiye'de yaşanabilecek bir örnektir osmanlıspor.

    dış politikada resmen sıçan, itin götüne giren ama sığırdan hallice güruh nezdinde iç piyasada getirisi olan (u: gerçi aynı güruha fazla sosyoloji, ideoloji, toplum mühendisliği vs kasmadan bu da benim sikim deseniz hülooğ karşılığını alabilirsiniz ya neyse) neo-osmanlıcılık'a selam çakılmış nereden baksan komik olan ismine güleyim, ülkedeki genç nüfusa rağmen belediyelerin sporu desteklemesinin mecbur olmasına mı yanayım, belediyelerin bu mecburiyeti kullanarak bu kulüpleri arpalığa çevirmesin mi kızayım, havaya savururcasına harcanan ve bir kuruş geri dönüşü olmayan milletin milyonlarca lirasına üzüleyim neye üzüleyim bilemiyorum.

    yaklaşık 600 yıl iyi ya da kötü bir şekilde dünyada var olmuş osmanlı'yı anacaksak neden yıkıldığını düzgünce irdeleyip bugünü ve geleceği buna göre tasarlayarak başlayabilirdik mesela. fatih sultan mehmet yattığı yerden kalksa devlet-i ebed müddeti böyle ucuzca kullananıp iç politika malzemesi yapanların kellesini ankara kalesine asardı.

    neyse konu uzun, hülasa osmanlıspor isminden başlamak olmak üzere her şeyiyle ama her şeyiyle ülkemize has bir komedidir ve maalesef bundan öteye de gidemeyecektir.

    edit: genç hülooğlar rahatsız :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın