resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 6478
    (bkz: burak yılmaz/@izmoce)
    cok ozur dilerim ama su entry'de insanlarin burak ile skntisinin hic anlasilmadigini bir kez daha goruyorum.
    gol atmak: topu 3 diregin arasindan gecirmek. bunu yapmak icin gol atmayi aramak. guzel, takimin bunu basarmak icin yaptigi set hucumlarina ne olacak peki?
    burak surekli golu ariyor: dogru. ama zaten sorun burada basliyor, alakasiz pozisyonlarda bile, topu paylasip takimin one cikarmasi gereken pozisyonlarda bile, ben nasil pozisyona girerim derdinde. e ama futbol hali sahada 40 metre icinde oynanmiyor, oyunun seti kurulup pozisyon hazirlanmasi, yani rakibin aciginin ortaya cikarilmasi ve bunun kullanilmasi gerekiyor, onu ne yapacagiz?
    ofsayata golu aradigi cin dusuyor: hayir, ofsayata surekli duz hat uzerinde kostugu icin dusuyor. rakibi kollamasi gerekiyor, falan filan...uzatamayacagim skldim bu kadar basit seylerin atlanmasindan. bunlari yapabilse zaten ofsayata dusmez, yapamiyor ki dusuyor :/ ayrica temel futbol bilgisi vereyim, sasirmis gibi yapin: forvet oyuncusu tek basina ilerideyse rakip defansi arkasina alip sirtiyla onun gitmeye calistigi yonu kapatip surekli defansi geride turmaya calisir. ofsayt cizgisi iki tarafli bir kavgadir. forvet olabildigince derine iter, defans one itmeye calisir. milan baros'un yapmayi cok sevdigi bir seydi. burak yilmaz ofsayta golu aradigi icin dusuyormus, e guzel kardesim sorun da orada, takim 10 kisi burak 1, sadece golu onun atmasi gerekmiyor. gorev tanimlarindan biri de defans cizgisini bozmak, zaten o ofsayt kosusunu yapmasi bastan hata. 1980'lerde degiliz burak da lineker degil.

    her golun icinde ben olacagim kaygisiyla nereye kadar verimli olabilirsin, 30 tane atsan ne olur, takimin verimliligi nerede?
    size bir temel bilgi daha vereyim, daha cok sasirmis gibi yapin: forvetin gorev tanimlarinda "gol atmak" yazmaz. takimin ofansi icin bir suru sey yazar, set hucumunu belirleyen seyler yazar, gol atmak bu gorevlerin sonucudur. defansi bozmak bu gorevlerdendir. takim arkadaslarini one cekebilmek bunlardandir. pas istasyonu olabilmek en onemlilerindendir. tek hat ustunde degil, capraz kosu yapmak onemlidir. tek santrafor oynuyorsan ve arkanda kanat forvetleri varsa alan bosaltmak icin daha top gelmeden orta sahadaki trailer'a gore kanata cikabilmek bunlardandir. ceza sahasi cevresinde rakibi kafese aldiginda topun oldugu yere, orta yapilamayacaksa, cikip pas opsiyonu yaratmak bunlardandir. orta sahaya gelip seni tutan defansi one cekerek arkasinda bosluk yaratmaya calismak bunlardandir. orta sahanin ilerisinde top almaya cikip, topu hizli sekilde kanatlara yaymak da oyle.

    bu soylediklerimden bir macta kacini gerceklestiriyor burak? evet cok anliyormusuz futboldan, saha da 40 metre degil, keske olsa, one duz tek kosuyla gol atip dururdu burak, ofsayt da yok zaten oh mis.

    buradan burak gitsin anlami da cikmasin. elimizde ve hayvani bir kontrata sahip (nba takimi gibi olduk) oyleyse kullanmak zorundayiz. iyi de, bu adamin basitce duzeltbilecegi hatalarini da soyleymeyeceksek bu adam kendini nasil duzeltecek? takim berbat top oynuyor, bunun nedenleri arasinda burak da var ve gol atmasi uzun vadeli bir dogru ortaya cikarmiyor, biz bunu tartismazsak kim tartisacak? galatasaray'in mac kazanmasi mi onemli, ligi kazanmasi mi?
    hepsinden ote 30 agustos bursa maci gosterdi ki umut deplasman icin cok daha basarili bir tercih. neden yapabildiklerini ayirip iki oyuncuyu da rakibe gore degerlendirmeyelim? burak sorun yaratmadan oynayabilecegi rakiplere oynasin, umut da digerlerine. buyuk takim olmak da boyle bir sey degil mi, kadro derinligi saglayip duruma gore refleks gosterebilmek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın