• 831
    (bkz: #1552566)

    silinmesi gereken, sözlüğün amacıyla ya da içeriğiyle bağdaşmayan bir entry yazmamış yazar. ilgili hukuki olarak da herhangi bir problem yoktur. dolayısıyla "moderasyondan olduğu için entry'si silinmeyecek!" türü çıkışlar yapmak yersiz kaçıyor.

    azmettiriciliğine, hedef göstericiliğine gelince, "azmettirici" denince benim aklıma yasin hayal geliyor. azmettirici, tetikçiyle bağlantı kurup ona hedefin kim olduğunu söyleyene denir. hedef göstermek ise yine bu değildir. öyle bir şey olmadığı hâlde "atatürk'ün evini bombaladılar!" haberi yapmak hedef göstermektir. var olduğunu televizyondan maç izleyen herkesin gördüğü bir pozisyonun kahramanı olan çocuğun hesabını paylaşmanın herhangi bir hedef göstericilikle alakası yoktur.

    hktwoo'nun düşüncelerini okuyamam. ancak muhtemelen bu duruma sinirleniş ve içten içe ya da doğrudan attığı hesaplara "küfür yağdırılmasını" istemiş. eğer bahsi geçen çocuğa gerçekten bu hesaplar üzerinden küfür edilirse bu işin hukuku var. herkes, özellikle siber suçlara kafanın takıldığı bugünlerde ettiği küfrün cezasını çeker. kaldı ki söz konusu "tetikçilerin" harekete geçmek için hktwoo'ya da ihtiyaçları yok. interneti ve 60'ın üzerinde iq'su olan herkes biraz uğraşmayla top toplayıcı çocuğun adına ulaşabilirdi.

    moderatör olduğu için kendini manastıra kapayıp uhrevî yaşama dalmasını, dünya nimetlerinden elini ayağını çekmesini bekleyenleri anlamak mümkün değil. moderatörlüğüyle ilgili bir sıkıntı varsa da bu ayrıca tartışılır, top toplayıcıyla alakası yoktur.

    bu kadar yazmaya, konuşmaya değer bir şey yapmamıştır. var olmayan bir olayı da oldu gibi göstermemiştir. "halk tahrik oluyor!" diye bilgiyi ya da düşünceyi kısıtlamaya çalışmak asıl ayıptır.

    düzeltme: "mesajlara" yerine "hesaplara" yazıldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın