resim
Aloysius Paulus Maria van Gaal
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:73
Uyruk:Hollanda
  • 166
    dünyanın en antipatik teknik direktörlerinden birisi olan zat.

    2014 dünya kupası'nda, hollanda milli futbol takımı'na oynattığı futbolu, istisna olan 5-1 kazandıkları ispanya maçının 2. yarısı hariç genelde beğenmedim. evet başarılı oldu milli takımda, ama oynattığı sıkıcı ve durmadan pas üzerine dayalı futboldan zevk almadım. zaten arjen robben ve bazı maçlarda wesley sneijder'in katkısı olmasa, o kadar da ileriye gidemezlerdi dünya kupası'nda.

    şimdi manchester'ın başında ve o kadar pahalı transferlere, iyi kadroya rağmen rezalet bir futbol oynattırıyor takıma. iyi savunma yaparak bir turnuva sürecinde başarı yakalayabilirsin. ama manchester gibi büyük hedefleri olan bir takıma, hollanda'ya oynattığın gibi bir sistemle, uzun vadede başarılı olamazsın. gerçi bir yandan da iyi oluyor kendisine. dünyaları ben yarattım nidalarında dolanıyordu ortalıklarda.

    zaten kendisi van der vaart'ın sakatlığı olmasaydı, eminim sneijder'i de çoğunlukla ilk 11'de oynatmazdı brezilya'da. sneijder'i iki de bir eleştirip duruyordu zaten. kaptanlığını elinden aldı. bazen milli takıma çağırmadı. antremanda bağırdı. nerdeyse her şeyini eleştirdi. ama son dakikalarda 2-1 kazandıkları meksika maçı sonrası, sneijder'i övmek ancak aklına gelmişti. kendisini de, oynattığı sıkıcı futbolu da zerre sevmiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın