resim
Alexandre Dimitri Song Billong
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Ön Libero
Yaş:36
Boy:1.85
Uyruk:Kamerun
  • 139
    eğer cesare prandelli ilk geldiğinde açıkladığı sistemde ısrarcı olacaksa transferi son derece öncelikli olmalıdır. bazen bir şeyler hakkında yorum yaparken mevcut veriler hakkında hiç kafa yormadan yorum yapılıyor ve söylenenler eskilerin laf ü güzaf dediği çerçevenin dışına çıkamıyor.

    elimizdeki temel done nedir? bizzat hocanın sözleri, yani; "her taraftarın ve hocanın kalbinde ofansif bir takım yatar. bu bizim için çok önemli. bunu kurmaya çalışacağız. ofansif 4 forvetle oynayacağımız anlamına gelmiyor. derinlikleri kovalayacağız. top kaybedersek hemen kazanacağız ve oyunu kuracağız. tekrar rakibin yarı sahasına girerek gol atmaya çalışacağız".

    bakın hoca ne kadar güzel tane tane ve adım adım anlatmış. derinlikleri kovalayacağız yani oyun merkezini sabit tutmayıp rakibin dengesini bozmaya çalışacağız. top kaybedersek hemen kazanacağız ve oyunu kuracağız.

    şimdi bu ifadelere bakınca ekseni etrafındaki hızı servet çetin seviyesinde olan selçuk ve eski dinamikliğinden eser olmayan melo ikilisi ile bu bahsedilenlerin hangisini/hangilerini ne ölçüde yapmak mümkün siz düşünün. mevcut orta saha düzeni ile derinlikleri kovalayamıyoruz çünkü oyuncularımız çok statik, özellikle selçuğun hareketlilik konusunda ciddi sorunları mevcut. top kazanamıyoruz çünkü ne burak ne sneijder ne de selçuk* fizikleri ile rakibi ezemeyen futbolcular, top kapma gibi bir ekstra özellikleri de yok. ve malesef ileri uçtaki burak, yasin, bruma gibi oyuncularımız toplu oyunda takım oyununa hiç yatkın değiller. bu durum hızlı oyun kurmamızı engelliyor. hızlı oyun kuramadığımız gibi rakip kendi yarı sahasına yerleşip pozisyonunu aldıktan sonra uygulayabileceğimiz bir oyun planımız da yok. malesef burda yine takımın statikliği ve tek forvetimiz olan burak'ın bazı zaafları ön plana çıkıyor.

    song'u savunma orta saha arasına atıp selçuk ve melo'nun daha ileride oynamasını, koşu mesafelerini adam kovalamaya değil oyunu hareketlendirmeye harcamalarını, enerjilerini anlık patlamalar halinde kullanmalarını sağlarız. mevzu oyun kontrolünü sağlamaksa song bu iş için çok uygun bir isim zira kontrol/pas futbolunun en önemli temsilcileri arsenal ve barcelona'da bu meziyetlerini ispatladı. oyun görüşü çok üst düzey olmasa da sahaya doğru yayılan arkadaşlarını başarıyla besleyecek yeteneğe sahip. fiziği ile de olcan, sneijder, selçuk, bruma gibi oyuncularla pek sert olmayan galatasaray'a ekstra katkısı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın