• 194
    2014-2015 sezonu için bu varvasyon uygulanır mı; uygulanmaz mı o prandelli'nin insiyatifine bağlı. ancak olaya genel portreden baktığımızda birçok yanlıştan doğrunun peşindeyiz. örneğin, burak-selçuk-sneijder üçlüsü için orta noktada ideal bir sistem var mı? selçuk zirvesini önünde 2 hücumcunun olduğu zaman, burak tek forvet olduğu zaman, sneijder önünde tek hücumcu ve top yapabilen orta saha ile yaptı kaba taslak. peki 2014-2015 sezonu galatasaray'ı ne oynayacak? kesin ve altı çizile çizile bilinmeli ki galatasaray tek forvet ile oynayamaz. galatasaray'ın bir gen haritası varsa o haritada kesinlikle 4-4-2 veya 3-5-2 tarzında (içinde çift forvetin olduğu) kurgulanmalar vardır.

    kaldı ki 4-4-1-1 tarzı sistemlerde uyum süreci ve toplu düşünebilme çok önemlidir. yetenek de bu sistemi mükemmelleştirir. ama galatasaray'ın 2014-2015 sezonu öncesinde ne uyumu, ne toplu düşünebilme yeteneği var. yani 44 bedenken 38 beden elbiseyi kendimize yakıştırıyor, 44 bedenin bize çok daha güzel bir görünüm kazandırdığını görmek istemiyoruz.

    3-5-2 orta sahada furkan, umut, sinan gibi oyuncular için, savunmada gökhan, emre can için, ilerde de umut için yepyeni fırsatlar yaratabilir. kaldı ki tüm bu oyuncuların da pasaportu türk. kısacası bu sistem denenmeli bence. kaybedecek bir şeyimiz yok çünkü..
App Store'dan indirin Google Play'den alın