resim
Essaïd Belkalem
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:35
Boy:1.90
Uyruk:Cezayir
  • 8
    yaşadığı olay tamamen türkiye'nin konsolosluklarını işgal edip, hiçbir zaman türk vatandaşına faydası dokunmayan, faydayı geçtim gurbet elde işin düşse, zorda kalsan üstüne bir de seni azarlayan, azarlamasına rağmen yine de bir faydası olmayan konsolosluk çalışanlarının hem iş bilmezliği hem de iş yapmazlığı yüzündendir.

    essaid belkalem türk vatandaşı değildir evet ama kendisi suriyeli ya da mısırlı bir mülteci de değil türkiye'nin bir spor kulübünde yer alan, bir bakıma türk vatandaşından pek farkı olmayan kişidir, sorumluluğu da türk kulübüne dolayısıyla da türk konsolosluğuna aittir.

    konsolosluklar bir anlamda; konsolosluğun bulunduğu ülkede çalışan, yaşayan, ya da turistik amaçla gelen ülke vatandaşlarının idari işlemlerini halletmek için oradadırlar ancak genel geçer bir kural olarak (u: gerek kendi tecrübelerim gerekse çevremde duyup şahit olduklarım çerçevesinde tecrübeyle sabittir) türk konsoloslukları bir sike yaramayan arpalıklardır.

    bu ve benzeri olayların ne sıklıkta yaşandığını, gerek turist olarak gerekse çalışan olarak yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın türkiye konsoloslukları ile yaşadıkları hüzünlü maceraları çeşitli mecralardan okuyup öğrenebilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın