resim
Diego Ribas da Cunha
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:39
Boy:1.73
Uyruk:Brezilya
  • 378
    fenerbahçe'ye transferinin de yarınki maçta* oynamayacak olmasının da lehimize olduğunu düşündüğüm eski wolsburg'lu futbolcu.

    şöyle ki; fenerbahçe özellikle geçen sene ersun yanal'ın yaptığı deli kondisyon sayesinde son dakikalarda bulduğu goller sonucu aldığı puanlarla liderliğini sağlamlaştırdı. dört hücumcusu -emenike, sow, webo, kuyt- dakika kaç olursa olsun baskı yaparak, fiziklerini kullanarak gol atabiliyorlardı. diego'nun transferi uzun vadede -ersun'un gidişinin de katkısıyla- bu fizik gücünü düşürecek ve birkaç sansasyonel gole karşılık fener'in devamlılığına ciddi zararlar verecektir.

    fakat diego, lincoln gibi sahada fazla koşmayıp eski 10 numara tarzında oynayan adamlar, takımların henüz kondisyonlarının oturmadığı ligin ilk haftalarında teknikleriyle oldukça fark yaratıp puan alabilirler. mesut özil'in geçen sene ingiltere'de ligin başında gösterdiği performans da bu söylediğime bir kanıt olabilir.

    dolayısıyla sakatlıklarıyla fener'in bir türlü kadro kurmasını engelleyecek, fizik gücünü düşürecek ve yaptığı hareketlerle özellikle oynatılmadığı zaman taraftarlar tarafından sevileceği için ismail kartal gibi bir aceminin üzerine büyük baskı oluşturacak bu adamın fener'e gelmesi de iyi henüz biz dahil takımların fiziği oturmamışken yarın oynamayacak olması da iyi olmuştur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın