• 331
    takip ettiğim kadarıyla, genel olarak beğenilmeyen formalar. bu da normal çünkü bizim ülkemizde yaşayan insanların hepsi tasarımcı, muhasebeci, kalite kontrolcü. bir de "gereksiz parçalı forma romantikliği" de var işin içinde.

    parçalı forma konusundan başlarsak, parçalı forma bizimle özdeşleşen bir forma olabilir fakat her sene bir üst modelini çıkarmak o formayı değersizleştiriyor, ticari olarak da hatalı bir hamle olduğu aşikar, her sene parçalı çıktığında forma satışlarının düşeceğini herkes ön görüyordur sanırım.

    diğer tasarımlara gelirsek, hersene yapılan 3 formayı da beğeceksiniz diye birşey yok. alışveriş için mağazaya gittiğinizde aldığınız herşeye ölüp bitiyor musunuz, yoksa en çok size uygun olanı mı alıyorsunuz, milyonlarca çeşit arasından? hanginiz özel terzinize kıyafet diktiriyorsunuz da deli gibi beğeniyorsunuz?

    her yıl üretilen formalar gibi bu senekilerde belli bir tasarım anlayışına göre seçilmiş ve yapılmış, hepsi belirli kalitede ve klastalar. fakat benim zevklerime mor forma dışında uyan bir forma tasarımı olmaması, ürünlere bok alıp bu işi yapanları aşağılamamı gerektirmez. hepi topu 3 tane forma yapılıyor. kıyafet almak için bir mağazaya girdiğim de, aynı mağazanın aynı sezon ürünleri arasından bile 3 tane beğenip alamadığımı düşünürsem, baya iyi bir yüzde ile ürün ürettikleri de ortaya çıkıyor.

    formalar hakkındaki fikirlerim ise tam olarak şöyle; kırmızı forma ilk gördüğümde çok itici gelmişti. fakat hem forma kalitesi, hem kesimi hem de futbolcuların üzerindeki görünüşü çok saldırgan ve güzel duruyor. asla alıp giyeceğim forma değil o başka bir konu.

    beyaz forma ise farklı bir durum, bence bunun yerine sarı düz forma da güzel olabilirmiş ama beyaz seven bir kitle de yok değil. sadelikten yana azımsanmayacak bir grup her zaman vardır ve bu da bir yerinden doğru bir hamle olarak görünüyor. asla almam giymem bu formayı da.

    mor forma ise hem rengi, hem tasarımı ile son derece kaliteli duran bir forma, rengi itibariyle insan üzerinde kontras yaratıyor, çok gösterişli ve modern duruyor. bu tarzda iki tane daha renk var bu renkler yeşil ve mavi. ne yazık ki renkler konusundaki ön yargımızdan dolayı bir çok insan kendisine mor rengi yakıştırmıyor, gay rengi vs. vs. diye. çıktığında koşa koşa gidip alacağm forma, mor forma bu sene.

    sonuç olarak, çok takılmamak ve kendimize en yakın olanı almak takıma destek olmak için en uygun olanını. olmazsa kamp ve antrenman ürünleri arasında alınıp giyilebilecek bir çok ürün de var. mesela bu sene aldığım tek ürün olan, kırmızı maç öncesi formasına bakmanızı tavsiye ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın