• 102
    (bkz: james/@cesc41)

    tartismak icin degil konuya aciklik getirmek icin yaziyorum. milan baros'un neden iyi hava hakimiyeti vardi anlamak iin once bir rijkaard'a bakalim ne demis: baros bekledigimden cok daha guclu ve tek basina da topu indirip saklayabilen bir oyuncu"
    hava topu hakimiyeti topa kafayla vurmak degildir sadece, defas mi bu adam yahu. hava topu hakimiyeti, yuksek topu -bir sekilde- indirip tutabilmek, saklayabilmek veya kendi takim arkadasina indirebilmektir. milan baros basketboldaki gibi box-out benzeri rakibin onunde yer tutup topu indirebilen bir forvetti. kafa golu var mi sorusu icin takima da bakmak lazim. takim orta yapmak uzerine mi kurulu pas mi? o takim kewell'i kafa topuna cikartiyordu milan'i ise on direge kosturuyordu genelde.

    baros'un lakabi ostrava'nin maradonasi. bu lakabi maradona'ya fiziksel benzerligiyle almadi bu genis omuzlu cek arkadas. forvet ozellikleri ve "hava hakimiyeti" ortaya ciktikca fizigini de degerlendirmek isteyen hocalari onu forvet arkasi gibi degil santrafor olarak degerlendirmeye basliyor.

    baros bize geldigi ve son senesini kotu gecirdigi icin kucumseniyor sanirim. halbuki 23 yasindaki baros tum dunyayi pesinden kosturuyordu. kariyerinde iki tane dusus yasadi biri lyon, digeri bizdeki son senesi.

    top istopu konusunda baros gibi bir oyuncumuz su an olsa gol atma becerisi sifir bile olsa kesin oynardi.
    baros'un sirti dounuk oyunu icin de ceza sahasi cizgisine yakin uerde rakibi nasil sirtina alip, top istedigini hatirlayin. top gelirken de rakibi topu cekecegi yerin tersine digru iter sonra topa ilk degdigi anda yuzunu kaleye donmus, rakibinide hala arkasinda tutmus olurdu. bunu o kadar kolay yapiyordu ki adamin yaptiginin ne kadar meziyetli bir sey oldugunu kimse algilayamadi. sadece bunu yapabilse berk, su an a takimda cok onemli altenatif olurdu.

    kisacasi baros sadece topa yukselip vurdugu icin degil, defansin vurmasina izin vermedigi, rakibi arkasinda tutmayi basarip o topu gogsuyle, ayagiyla bir sekilde indirebildigi ve bunun yaninda o topu saklayabildigi icin hava topunda basarili bir oyuncuydu. arada yazdigim seyleri ise hakki yenmesin diye yazdim, adam bizim hakan sukur arayisimizi/anmamizi bitirdi, daha e olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın