resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 6175
    hala burak yılmaz'a ezelden beri yapamadığı şeyler üzerinden vurmaya çalışan var. yahu aşağı yukarı hepimizin yaşının yettiğine inanıyorum. hakan şükür'ün özellikle ikinci kez galatasaray'a döndüğü dönemi hatırlayanınız var mı? hakan hava toplarında üstün, duvar olabilen, rakibe pres yapan ama her 5 pozisyondan 4'ünü kaçıran bir forvetti ömrü boyunca, jardel deseniz evet her 5 pozisyondan 4'ünü gol yapar ancak yerinden bir adım kıpırdamazdı. siz hiç hakan'a neden daha hızlı koşmuyor, jardel'e neden orta sahaya gelip top almıyor diyen gördünüz mü? mümkünse ceza sahası dışında topa dokunmamak için ceza sahasından çıkmazdı adam.

    burak yılmaz'ın da en büyük artısı savunma içerisinde sürekli sprint atması, savunma arkasına yaptığı koşular, gol pozisyonuna girebilme yeteneği. ayrıca bahsettiğimiz adamların hagi ile birlikte oynadığını unutmayalım. tabi ki sneijder'de çok iyi bir futbolcu ancak burak yılmaz'ın son bir sezonda arkasında sneijder varken forvet oynadığı maç sayısı zorlasan 15'i geçmez.

    üstelik burak yılmaz bu saydığımız adamlardan artı olarak bir özelliğe sahip. öğrenebilme dediğimiz şey. top kontorl tekniği vs vs diye başlayacaksanız o bu yaştan sonra gelişecek şey değil, ancak herkes açık şekilde görüyor ki burak geçen sezon savunma yapmayı geriye gelmeyi ve çok müthiş olmasa da rakibe önde basmayı öğrendi. üstelik beğenmediğimiz cimri dediğimiz burak'ın umut'a attırdığı bir gol var uzun zamandır gol sıkıntısı çektiği bir dönemde umut'u hayata döndürdü adeta.

    burak az bile yapmış o kadar açık. sen bu adama sahip çıkmayı beceremiyorsun çünkü kardeşim. daha geçen sezon değil miydi rize'de suratına çakı yiyen, ondan sonra verdiği demeç beni öylesine üzüntüye soktu ki. biz galatasaray taraftarı kendi oyuncusuna değerli hissettirmeyi bilmiyor. şu videoyu (bkz: http://www.youtube.com/watch?v=ECa7ScAkoTQ ) bir izleyin baştan sona ondan sonra kendinize sorun.

    burak yılmaz kötü futbolcu yeaa. sanki falcao size geleyim diye yalvardı da biz almadık. piyasa da adı geçen podolski, campbell falan filan hangisi burak'tan daha iyi forvet? bakın daha yetenekli demiyorum doğru anlayın daha iyi forvet? siz raul jimenez'i alalım dediniz de biz mi engel olduk anasını satayım?
App Store'dan indirin Google Play'den alın