• 701
    yarın oy kullanmayacak olanları anlamıyorum sözlük. hadi bu oy kullanmayacak olanlar aşırı dinci, demokrasi din dışıdır falan şeklinde düşünecek olan insanlar olsa neyse.

    biliyorum ki onlar da benim gibi özgür düşünceli, açık görüşlü ve dürüst insanlar. böyle de kendini övüyormuş gibi oldu ama öyleyimdir. *
    sizi anlıyorum. iki ucu boklu değnek evet. ama bu değneğin bir ucu daha boklu ve o boka bulaşınca temizleyemeyeceksiniz bir daha. ve siz oy vermeyince de o bok elinize bulaşmış olacak, bundan kaçamayacaksınız biliyorsunuz.

    bakın yarın akp'lilerin neredeyse %100'ü oy kullanacak. oy kullanmak artık bu adamlar için bir sosyal aktivite. sürekli kullandıkları için de oy potansiyelleri belli. taş çatlasa ve dahi kıyamet kopsa 22 milyon oyları var. bakın o da kıyamet kopsa.

    işte sizin sandığa gitmenizin önemi burda ortaya çıkıyor. sandığa giden insan sayısı 44 milyondan bir eksik olursa rte %50'yi alır. 45 milyon bile olsa %50'nin çok altında kalıyor. işte bu yüzden sizin sandığa gitmeniz önemli. işte bu yüzden en başından beri anketlerle sizde umutsuzluk yaratıp sandıktan uzak tutmaya çalışıyorlar.

    size söylemek istediğim şeyin özeti şudur. ey oy kullanmayı düşünmeyen kardeşlerim, biliyorum ki %90'ınız benimle yaklaşık olarak aynı düşüncelerdesiniz. ama şunu aklınızdan çıkarmayın. siz oy kullanınca mı geleceğinizin daha güzel olma ihtimali yüksek yoksa kullanmayınca mı? hiçbir şeyin değşimeyeceğini düşünüyorsanız bir daha düşünmenizi tavsiye ederim. ne olursa olsun yarından sonra türkiye çok farklı bir yola girecek. lütfen tarafınızı seçin ve buradan geri dönüş olmadığını artık farkedin. artık tarafsızlık diye bir durum yok. her türlü bir tarafa fayda sağlayacaksınız. o tarafı iyi seçin. lütfen sandığa gidin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın