resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 6334
    dünyadaki diğer 10 numaralardan en büyük farkı, adamın aslında tam alman milli takımının kalemi bir futbolcu olması. herifin olayı mental zekası. nerede durmak lazım, nasıl savunma yapar bir hücum oyuncusu, nereye pas verilir, ne zaman ve nasıl çalım atılır, nolunca şut çekilir, umut bulut'a nasıl gol attırılır... hepsinin bilgisi bu adamın beyninde. 2014 dünya kupasında sol açıkta oynayan mesut özil yerine alman milli takımında olsaydı muhtemelen 3 seviye yukarıda bir almanya izlerdik.

    aslında kendisi için en güzel benzetmeyi sanırım geçenlerde lineker* yaptı. "futbol messi'nin, ronaldo'nun oynadığı değil müller'in oynadığıdır." diyerek. bu tanımdan müller'i çıkar sneijder'i koy. hatta şu sıralar populer olan diego vs sneijder kıyaslaması yapmak istiyorsan da denklemin diğer tarafına diego'yu yerleştir.

    bu adamı kullanabilmek için tek yapmanız gereken kendisini iyi işleyen bir makinaya yerleştirmek. bak iyi işleyen bir bisiklete yerleştir, bisikleti motorsiklet yapsın. iyi işleyen bir doblo'ya yerleştir doblo'yu tank yapsın. yeter ki yerleştirdiğin makina iyi işliyor olsun. çünkü bu adam takım oyuncusu. kötü işleyen bir makinadan verim almanızı sağlamaz. balansı bozuk bir arabaya sneijder'i monte edip yarışa çıkacağıma, takır takır çalışan bir bisiklete sneijder'i takıp yarışa çıkarım ve yarışı çok daha önde bitiririm. neyse bu kadar benzetme yeter. demek istediğim 14/15 sezonunda prandelli, galatasaray'ın aksayan kimyasını düzeltirse geçen sezon bizi kendine hayran bırakan sneijder 45 milyon eu'luk top oynar galatasaray'da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın