• 82
    kevin love'ı kadrosuna katmaya çok yakın takım. bunun için sadece minnesota timberwolves'un istediği andrew wiggins'in yani imzalanan kontratından kaynaklanan bir aylık bekleme süresinin geçmesi bekleniyor. bu süre dolar dolmaz bu iki takım arasında çok yoğun şekilde takas haberleri gelecektir.

    aslında kevin love gelecek yıl serbest kalacak. cleveland pek ala bekleyip, en azından wiggins ve bennet'ın lebron james etrafında nasıl gelişeceğini görebilirdi. love konusunda bu kadar acele etmeleri lebron'ın imzaladığı 1+1 yıllık anlaşmayı akıllara getiriyor. acaba lebron ben hemen şampiyonluğa oynayacak bir takım istiyorum demiş olabilir mi? muhtemelen de öyle. sonra lebron gelip 3 tane 1 numara draft seçimi olan, üstüne de önceki yıl lig sayı krallığında 4. sırada olan adamı kadrosuna katmış takımı şampiyon yapmış olacak. geri döndüm ve bu sefer başardım olacak. hüloğğğ.

    aslında ben kevin love takasının cleveland'ın işine yarayacağına pek inanmıyorum. yani geçtiğimiz sezon nba'de savunmada çok gerilerde olan takım, neredeyse hiç savunma yapmayan love'ı kadrosuna katınca, özellikle pota altı savunmasına ne yapacak çok merak ediyorum. geçen sezon pota altında cleveland'ın rakipleri yüzde 61.3 ile isabet bulmuş ve bu istatistikte ligin en kötü 3. takımı. en kötü takım ise kim biliyor musunuz? kevin love'ın 4 numara pozisyonunda oynadığı minnesota timberwolves. varejao'nun da 4'ten bozma bir 5 numara olduğunu düşünürsek bu konuda cleveland'ın çok ciddi sorunlar yaşayacağını öngörebiliriz. takımda dwight howard, joakim noah veya larry sanders gibi love'ın arkasını toplayacak bir pota koruyucusu olsaydı çok daha mantıklı olabilirdi love takası ama şu aşamada bana pek mantıklı gelmiyor.

    dahası love'ın kontratının son yılı. bu adam için wiggins gibi yeni nesil lebron james denilen bir adam verilecek ve eğer olur da love "ben sözleşme uzatmak istemiyorum derse" veya birliktelik beklenildiği gibi gitmezse ne olacak. love transferi olmadan önce illa ki garanti alınacaktır diyebilirsiniz ama bunun için de sezon sonunu beklemek gerekecek.

    minnesota açısından baktığımızda zaten sezon sonunda kesin olarak ayrılacak bir yıldız oyuncunun yerine çok iyi yetenekler almaktan daha iyi bir senaryo olamazdı zaten.

    david blatt, kevin love'ı kadroya katarsa muhtemelen çok hızlı, tempolu oynayan ofansif anlamda çok güçlü bir cleveland izleyeceğiz. ama bu yeterli olacak mı, mesela eğer sağlam geri dönerse çok iyi olmasını bekleyebileceğimiz chicago bulls hatta ortalama üstü savunma yapan indiana pacers karşısında ne kadar tutar göreceğiz.

    cleveland'ın ihtiyacı bir stretch 4'ten çok sağlam bir pota altı oyunusu. takımın geri kalanında zaten gerekli hamleleri yapacak kadar malzeme var.

    ama işte lebron.
App Store'dan indirin Google Play'den alın