• 8238
    hiç kimsenin finanse etmediği, ne recep tayyip erdoğan'ın (gerçi insan emin olamıyor yine de) ne ekmeleddin ihsanoğlu'nun ne selahattin demirtaş'ın ne de hagi'nin müdahele edemediği, kırsal - şehir, doğu - batı, kız - erkek ayrımı yapılmaksızın 3 gün boyunca gerçekleştirilen büyük hangi nba takımını tutuyorsunuz anketinin sonuçlarını gururla sunarım...

    3 gün sonunda toplam 381 kişi oy kullanmış ve sonuçlar şu şekilde.

    [biçim]
    1- los angeles lakers : 71 oy
    2- san antonio spurs : 44 oy
    3- dallas mavericks : 40 oy
    4- boston celtics : 39 oy
    5- chicago bulls : 38 oy
    6- miami heat : 33 oy
    7- oklahoma city thunder: 17 oy
    8- celeveland cavaliers : 11 oy
    9- houston rockets : 10 oy
    9- new york knicks : 10 oy
    11- detroit pistons : 7 oy
    12- philadelphia 76'ers : 6 oy
    13- utah jazz : 6 oy
    14- golden state warriors : 5 oy
    14- minnesota timberwolves : 5 oy
    14- portland trail blazers : 5 oy
    14- phoenix suns : 5 oy
    18- los angeles clippers : 4 oy
    18- indiana pacers : 4 oy
    18- washington wizards : 4 oy
    18- denver nuggets : 4 oy
    22- brooklyn nets : 3 oy
    23- orlando magic : 2 oy
    23- toronto raptors : 2 oy
    23- charlotte hornets : 2 oy
    26- atlanta hawks : 1 oy
    26- sacramento kings : 1 oy
    26- memphis grizzlies : 1 oy
    26- milwaukee bucks : 1 oy
    30- new orleans pelicans : 0 oy
    [/biçim]

    http://strawpoll.me/2217929/r

    analiz

    lakers, beklenildiği gibi tüm dünyada en çok taraftarı olan takım olarak burada da açık ara lider bitirdi. spurs 2000'li yılların hanedan takımı ve nba'ye bu yıllarda aşina olmuş taraftarların sıkı takip ettiği takımların başında gelmesi itibariyle 2. sırada. dallas'ın 3. sırada bulunması beni fazlasıyla şaşırtmıştır. kendi tuttuğum takım olarak ankette onu en başa yazmam biraz olsun buna katkıda bulunmuş mudur bilmiyorum ama aldığı oy oranı beni ciddi şekilde memnun etmiş ve kim bu kardeşlerim diye sormaya sevk etmiştir. bu arkadaşları sözlükteki dallas mavericks sempatizanları başlığına davet ediyorum. :) neyse ciddi anketimize ciddi şekilde devam edelim. ıhım. chicago ve boston her ne kadar son yıllarda çok ciddi başarıları olmasa da (en son 2008) hala vefakar taraftarları olduğunu gösterdi. ki zaten bu bütün dunyada böyle. hala popüler bu takımlar. miami, lebron gitmesine rağmen hala popüleritesini kaybetmemiş görünüyor. lebron'culara ihtiyaçları da yok zaten :) oklahoma'nın 7. sırada kalmasına şaşırdım doğrusu. özellikle yeni nesil'in durant gibi muhteşem bir oyuncuyla tanışması ve oklahoma'nın her yıl taş gibi batıda başa oynaması çok daha fazla taraftara sahip olmasını sağlamıştır diye düşünmüştüm. houston'ın drexler ve olajuwan'lı yıllarını izleyen muhtemelen çok çok az kişi vardır ve houston sevgisini bugüne taşıyan t-mac - yao'lu yıllardır muhtemelen. harden - dwight ikilisi değildir herhalde :) değil mi arkadaşlar? değil değil, bence de değil :)

    en çok şaşırdığım şeylerden biri de 15 yıldır yerlerde sürünen new york'un hala ciddi şekilde taraftarının olması. tamam amerika'da bulunduğu şehir, maçlarını yaptıkları salon ve sahip oldukları oyuncular açısından hala en büyük taraftar kitlelerinden birisine sahip olmaları mantıklı olabilir ama bu kadar kanserojen bir takımın başka bir yerde taraftarı olmak kolay iş değil. detroit sempatisi muhtemelen billups'lı, hamilton'lı, ben wallace'lı, memo'lu o yenilmez lakers kadrosunu dağıtan efsane takımdan geliyordur muhtemelen. merak etmeyin arkadaşlar. 4-5 yıla kadar detroit yine ayağa kalkar da olur da yine contender seviyesine gelirlerse murat murathanoğlu'nun çenesini nasıl çekecez onu düşünüyorum. ben detroit'teyken... pufff.

    geri kalan takımlar içinde golden state'in çok gerilerde kalması şaşırtıcı, zira göze en hoş gelen oyunlardan birini oynuyorlar ve gayet sempatik bir takım aslında. önümüzdeki bir iki sene içerisinde final oynaması beklenebilecek bir takım olan clippers'ın da bu kadar gerilerde kalması eskiden clippers mı vardı lan it diyen cefakar taraftarların imzası gibi duruyor.

    listenin son iki sırasında milwaukee ve new orleans var. bunlardan birinde ersan oynuyor diğerinde de ömer aşık oynayacak. yoksa siz de sırf bizim oyuncular oynuyor diye cnn turk ve d-smart'ın sikindirik maçlar yayınlamasından nefret edenlerden misiniz? :) şaka bir yana bu iki takımın son sıralarda olması, hele ki bence çok iyi bir yapılanma içerisinde olan ve 3-4 yıl içinde gayet iyi yerlerde olacak new orleans'ın hiç oy alamaması şaşırtıcı oldu. şimdiden yerinizi rezerve edin gençler, sonra yüzünüze vururum. :)

    geldik bir anketin daha sonuna. bundan sonraki anketlerde buluşmak üzere sözü elmanderilic, dutch playmaker ve ofsayt ne ya ekibine bırakıyorum.

    sanırım artık galatasaray sözlük nba kulübü açma vakti de geldi. işsizler ve uykusuzlar ile maç sohbetleri falan.. hiç fena olmazdı değil mi? hah? hktwoo mu?
App Store'dan indirin Google Play'den alın