• 173
    belki de hiç olmadığı kadar farklı ve agresif bir transferi sezonu geçiren portekiz kulübü. porto dendiğinde parlayan oyuncularını yüksek bedellere satıp, onların yerine güney amerika'nın pek tanınmayan genç yeteneklerini alarak ciddi bir kar marjı elde ederlerdi. bu politikanın yıllarca ekmeğini yediler. yıllardır şampiyonluk ve şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkma başarılarını tekrarlayabilen takımın geçtiğimiz sezon ligde ancak üçüncü olabilmesi ve avrupa'da kayda değer bir başarı elde edememesi, bu sezon radikal kararlar alınmasına sebep olmuş gibi görünüyor.

    öncelikle takım içinden yalnızca fernando'yu sattıklarını belirteyim. takımın önemli yeteneklerini takımda tuttular şimdilik. yine de mangala ve jackson martinez'in talipleri çok, bu oyuncular için ne yapacaklarını yaz sonuna kadar göreceğiz.

    aldıkları oyunculara gelirsek, çok büyük oranda avrupa'nın önemli takımlarından bu isimler. en çok para ödedikleri oyuncu atletico madrid'de fazla şans bulamayan adrian'a 11 milyon euro ödediler. bunun yanında dünya kupasında ön plana çıkan bruno martins indi ve yacine brahimi'yi kadrolarına kattılar. iki oyuncu için ödedikleri bonservis bedeli 14 milyon euro. ayrıca büyük takımlardan kiraladıkları oyuncular dikkat çekiyor. barcelona'dan christian tello'yu 2 yıllığına kiraladılar. atletico madrid'den oliver torres, real madrid'den casemiro, roma'dan jose angel kiraladıkları diğer oyuncular.

    transfer döneminin sonuna kadar buna daha da eklemeler olacaktır. bakalım bu olağandışı transfer politakasının takıma yansıması nasıl olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın