• 150
    fiziksel olarak gelmis gecmis en iyi pivotlardan biridir (wilt chamberlain ile kapisirlar) ama nba tarihinin en iyi pivotu derseniz orada bir durursunuz. kendisinden kat be kat iyi savunmaci ve iyi hucumcu hakeem olajuwon vardir.

    hakeem'in footwork'u, sutlari, savunmasi baska hicbir pivotta olmamistir ve buyuk ihtimal olmayacaktir. kaldi ki houston orlando'yu 4-0 ile supurerek sampiyon oldu ki o sira iki oyuncunun da en iyi zamanlariydi belki de. bunu yaparken de ligde ewing, robinson, mourning ve mutombo gibi gayet iyi uzunlar vardi.

    hakeem'in kariyerinde karsilastigi adamlar jordan, bird, magic gibi adamlardan tutun yukarida saydigim pivotlardi.
    shaq sampiyon oldugunda ligde pivot kalmamisti kendisini savunabilecek, baska da super yildiz yok gibi bir seydi. (kobe yeni geliyordu, iverson da yeni isinmisti lige)

    en iyisi su sayfayi vermek: http://en.wikipedia.org/wiki/1995_NBA_Finals

    goruldugu gibi penny hardaway - shaq'li kadro karsisinda hakeem'in en iyi yardimcisi 33 yasindaki drexler. bu her seyi ozetler. buna ragmen her mac 30 ustu atti hakeem.

    son edit de michael jordan'dan gelsin:

    if i had to pick a center, i would take olajuwon. that leaves out shaq, patrick ewing. it leaves out wilt chamberlain. it leaves out a lot of people. and the reason i would take olajuwon is very simple: he is so versatile because of what he can give you from that position. it's not just his scoring, not just his rebounding or not just his blocked shots. people don't realize he was in the top seven in steals. he always made great decisions on the court. for all facets of the game, i have to give it to him.
    -michael jordan

    turkcesini isteyen arkadaslar icin:

    eger bir pivot secseydim, olajuwon'u alirdim. bu shaq'i, ewing'i disarida birakiyor. wilt chamberlain'i de disarida birakiyor, cok fazla insani disarida birakiyor. olajuwon'u secmemin sebebi cok basit : bulundugu pozisyona gore inanilmaz cok yonlu. sadece sayi atmasi, ribaund almasi veya bloklari degil, insanlar onun gelmis gecmis en cok 7.top calan basketbolcu oldugunu bilmezler. her zaman dogru kararlari uygular ve oyunun tum yonleri yuzunden bu secimi ona vermek durumundayim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın