• 147
    nba tarihinin en iyi iki pivotundan biridir. 2000-2006 yılları arasında 4 şampiyonluk ve 1 final görmüş, jordan'dan sonra 3 kere üst üste finallerin mvp'si olan tek oyuncu olmuş, 2005 yılında detroit dayağı ve wade'in de kendisinin de yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 6 kere üst üste final görme şansını kaybetmiştir.

    ben biraz da duygusal olarak bakınca shaq'in jabbar'dan bir adım önde olduğunu düşünüyorum. bence bu tarz yakın kıyaslamalarda tavan performansı esas alınmalı. ve shaq'in tavan performansı akıl alır gibi değildi.

    abartıyor olabilirim, ama bana göre shaq nba tarihinin jordan'dan sonraki en iyi oyuncusu. en iyi performansı göstermiş dersek kesin zaten de, durdurulamaz bir oyuncuydu 2000'lerin başında. ve bütün bunları yaparken, eğlencesi hiç eksik olmamış, ciddi yıldız olucam diye saçma salak triplere girmemiş, çaylak takım arkadaşı hakkında atıp tutmamıştır.

    büyüksün shaq, adamsın.

    edit: kendim fark ettim, 2003'te spurs final oynadı lan, afedersiniz bir yılı uçurmuşum kafamdan. shaq varken savunacak adam yoktu denilmiş de, mutombo ve zo kadar iyi savunmacı pivot tarihte yok. 2001'de mutombo'ya karşı finalde 33 sayı 16 ribaund ile oynadı be. yüzde 60'la bile faul atamayarak hem de.

    edit 2: ya bir de sırf fizik güç demeyin shaq'e. şut ya da ayak oyunları değildir sadece teknik. mesela shaq nba tarihindeki en iyi pas atan uzunlardan biridir, pek konuşulmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın