resim
Mevlüt Erdinç
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.81
Uyruk:Türkiye
  • 299
    imzaladi imzalayacak filan denirken birden ne oldu da tamamen gundemden cikti anlayabilmis degilim acikcasi... 27 yasinda, yillardir fransa liginde duzenli forma giyen, 10 golun altina asla dusmeyen bir mevlut'u 5+3 gibi bir yabanci kurali varken ve ek olarak ulkede su donem kaliteli forvet eksikligi cekilirken kesinlikle dusunmek gerek.

    galatasaray'in kesinlikle santrfora ihtiyaci var. 2012/2013 sezonunun ilk yarisi zaten bunu gosterdi: sadece burak yilmaz ve umut bulut'dan olusacak bir santrfor rotasyonu kesinlikle galatasaray standardlari icin yeterli degil. bu iki oyuncu da duvar olmak, pas verme, top surme gibi konularda ciddi eksiklikleri olan oyuncular, haliyle galatasaray umut veya burak'la oyunu karsi kaleye yikmakta cok zorlaniyor. mevlut ise bu iki santrforun aksine hava hakimiyeti olan, sirti donuk oynayabilen, top saklayabilen bir oyuncu. ustelik topla iliskisi ve dripling acisindan da bu iki isimden de daha iyi. evet pas yetenegi yok, evet konsantrasyonu ve eforu umut kadar yuksek degil, ya da burak kadar cevik veya kosularla yipratan bir oyuncu degil. ama kadroda eksik olan bir cok ozelligi barindiriyor.

    taktiksel yanina gelince, tek santrfor olarak, ikilide burak'a veya umut'a partner olarak, veya sag kanat rotasyonunda da kullanilabilecek bir oyuncu mevlut. ek olarak sneijder'in ileride kendisine duvar olabilecek bir santrforun arkasinda cift kanatli sistemde yani 4-2-3-1'de ne kadar etkili oldugunu gormusken mevlut'un bu sisteme katacagi cokyonluluk cok degerli galatasaray icin. kulubede oturdugu zamanlarda da galatasaray'a baski saglama imkani katacaktir: nasil pierre webo gectigimiz sene fenerbahce icin bir cok macta baskiyi artirma piyonu olarak kullanildiysa, galatasaray defalarca ayni seyi umut bulut'la deneyip basarili olamadi. mevlut ise tam tersi etki yapacak, galatasaray'a ciddi bir baski unsuru saglayacaktir.

    yabanci siniri da malum. muslera sabit, sneijder sabit, telles sabit, melo sabit. stoperde alinacagi soylenen yabanci oyuncu var, o olmadi chedjou var. artik duzenli sans bulmasi gereken bir bruma var... yani ilk 11'de oynamasi gereken 6 yabanci oldu bile... haydi bunlar bir yana, oynayip oynamayacagi veya elden nasil cikarilacagi soru isareti olan amrabat, dany, eboue, ontivero hala duruyor. 10 yabanci etti. bu sartlarda galatasaray'in yapmasi gereken tipki sinan bolat transferinde oldugu gibi yerli rotasyonunu guclendirmek olacaktir. bunun icin de milli takim kadrosunda forvetlere bakmak yeterli: burak, umut, pektemek ve mevlut. 27 yasindaki bir mevlut'un 2020'ye kadar ust seviye futbol oynayacagi dusunuldugunde onemli bir firsat var galatasaray'in elinde.

    unal aysal transfer butcesinin 12 milyon euro civarinda oldugunu soylemisti. olcan adin'a 4 milyon euro verildi, gerisi bos. mevlut icin verilecek 5 milyon euro civari bir paranin isi bitirecegi ortada, oyuncu zaten dunden razi...

    bu sartlarda mevlut neden tamamen goz ardi ediliyor?
App Store'dan indirin Google Play'den alın