resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:52
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 155
    kral, yaşayan efsane, büyük futbolcu... onu tanımlayabilecek pek çok sıfat var bugün. söylenen tüm güzel sözleri de hak ediyor bana göre. onun hakkında söylenen tüm sözler, ismiyle özetleniyor sadece... hakan şükür.

    ligdeki pek çok rekorun karşısında ismi yazan, en fazla şampiyonluk yaşamış futbolculardan biri, hakan şükür. güzel şeyler yaşadı, güzel şeyler yaşattı, sarı-kırmızı sevindi, sarı-kırmızı üzüldü... tıpkı bizim gibi. hep en iyiyi yapmaya çabaladı hakan şükür, yaptı da. çünkü krallar, en iyiyi yapmak için doğarlar. bir günde başımızın tacı olmayan hakan şükür, birkaç çapulcunun sözüyle de tahtından inmez elbet.

    çocukluk döneminde basketbola merak saran kral, zorla futbol sahasına götürülmeseydi; belki de bugün hiçbirimiz tanımayacaktık onu. iyi ki basketbol salonundan çıkarıp ayağına krampon giydirmişler diyorum hep. iyi ki kral o kramponları benimsemiş de, bugün gururla bahsettiğimiz bir efsane haline gelmiş. ismi galatasaray'la özdeşleşen, galatasaray ruhunu ve galatasaraylı duruşunu hayatının her anına işlemiş bu efsaneye saygı duymaktan başka ne gelir elden?

    hava toplarına çıktığında adeta asılı kalırdı kral, topa vurmadan inmezdi nerdeyse. kafa vuruşlarına öylesine hakimdi ki, topla anlaşmış gibi istediği yere gönderirdi onu. uefa zaferimizde, kucağındaki kupayla kendinden geçmiş halde nasıl yürüdüğü aklımda hala. büyük kaptan'la kupayı kaldırışlarını her hatırladığımda, gururdan dözlerim doluyor. kral'ı her hatırladığımda, geçmişten bir şeyler kopup geliyor bugünlere.

    hakan şükür... 9 numara... kendisiyle özdeşleşti o forma. 9 numara belki de kimseye bu kadar yakışmadı. kral'ın yokluğunda, kim giydiyse o formayı hep garipsedim. kim giydiyse, kralı özlemle andım. günü geldiğinde, yeniden o sarı-kırmızı 9 numarayı giymesi için bekledim. çünkü o forma sadece kral'ın formasıydı ve ondan başka kimseye emanet edilmemeliydi. asıl sahibinde kalmalıydı, sadece.

    yıllar geçti, kral'ın yaşı ilerledi, ayrılıklardan sonra kral tekrar yuvasındaydı; ama eskisi gibi takdir edilmiyordu artık. köşe yazarları bırakması için başkı uyguladı, kimilerince en aşağılık şekilde eleştirildi; ama kral inatla devam etti. inatla o formayı giydi. iyi mi yaptı yoksa yanlış bir seçim miydi? herkes için farklı bir cevabı var bu sorunun. zirvede bırakanlardan olsaydı, herkesin taptığı hakan şükür olarak anılırdı; ama o zaman da şu gelirdi akıllara, devam etmeli miydi? kral risk aldı, devam etti. sonrasında kimilerince çok eleştirildi, kimileri tarafından da eski hakan şükür olarak anıldı. efsaneleştiği galatasaray'ı efsane olarak bıraktı hakan şükür.

    tüm eleştirilere rağmen, galatasaray denince akla gelen sembol isimlerden biridir hakan şükür. yıllar geçse de, kral hakan şükür olarak anılmaya devam edecektir. o, aklıma her düştüğünde 9 numaralı formasıyla yeşil sahada koşuyor olacak. krallar galatasaray'dan çıkar sözünün kanıtlarından biri olduğun için teşekkürler.

    http://img23.imageshack.us/...l67101699115520f.jpg
    http://img516.imageshack.us/...4005/knghakanal9.jpg
    http://img132.imageshack.us/...4564/hakan0019id.jpg
    http://www.medyaspor.com/...n_sukur_sevinc_1.JPG
    http://img1.loadtr.com/...9E%C3%BCk%C3%BCr.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın