• 3427
    kendilerine nefretin bir altı acımanın bir üstü tarifi olmayan bir duygu besliyorum. herkesi aynı kefeye koymak yanlıştır biliyorum, ben yalnızca şu ibretlik fenerbahçe taraftarlarından bahsediyorum. sanki bir beyni almışlar hepsine birden takmışlar. hep aynı sözler, hep aynı savunmalar, hep aynı saçmalıklar. yahu insanın kurduğu cümlelerdeki kelimeler bile aynı olur mu? biriyle tanışıyorum oturuyoruz, konuşuyoruz her şey iyi hoş, tuttuğu takımı soruyorum fenerbahçe diyor - orada film kopuyor bir kere- her neyse bir şey demiyorum konu futboldan açılıyor başlıyor saçmalamaya, zorla benden nefret et ben fenerbahçeliyim ben de diğerleri gibiyim diyor adeta. yani birini anlarım ikisini anlarım da geneli çirkef bu taraftarın. neyse yani bu taraftara olan hislerimi yazmak mümkün değil.

    ayrıca bu taraftarla bütünleşen bir takım davranışlar vardır. mesela sürekli ağlamak, mesela timsaha yatmak, mesela bıkmadan olayların fenerbahçe'ye mal edilmesini eleştirmek. oldu canım sen ırkçılık yap olay trabzonspor'a mal edilsin, sen şike yap olay bize mal edilsin. haksızlıklar hep bu taraftarı bulur zaten.

    daha milyon tane fenerbahçe taraftarı klişesi vardır, bir kitap bastırıp fenerbahçe taraftarını yazmak isterdim hayattan ümidini kesen insanları son bir kez güldürmek için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın