• 678
    öncelikle ben de filistin'deki çocuk ölümlerinden dolayı gerçekten çok üzgünüm ve bunu uzun uzun yazacak mecalim yok. kaldı ki benim yazacaklarım ile bir şey de değişmeyecek, sadece içimi dökerek kendi kendimi tatmin etmiş olacağım ki şu an bu konuya ilişkin ne diyebilirim onu da bilmiyorum, sadece kahrolmuş durumdayım. bunun dışında kızdığım ve üzüldüğüm bir nokta daha var, samimiyetle paylaşmak istiyorum.

    filistin başlığı sadece galatasaray sözlük yazarlarının isyan, üzüntü ve taziye ve temennilerini ilettikleri bir pano olmaktan çıkıp yavaş yavaş hamas, ortadoğu, bop, hatta ışid ve dış politikamızın konuşulduğu bir ye haline gelmeye başladı. yaşananlar ne kadar acı olsa da israil'e hak veren insanlar da mevcut ve başlık bu haliyle kullanıldığı vakit ifade özgürlüğü adı altında pekala fikirlerini yazabilirler ki ufaktan yazmaya da başladılar. bu durum da bizi yazarlar özelinde tartışmalara sebep olur ve sözlük genelinde bir ayrışmaya sürükler diye başlık içerisinde ilgi alanımız dışında olan entry'leri sildim, başlığı da şimdilik entry yazımına kapadım.

    berkin elvan ve gezi olaylarıyla ilgili yazılanlar sonucunda iyi şeyler olmadı ve sözlük kapandı, moderasyon ekibinde ayrılıklar yaşandı vs. evet o zamanlarda ısrarlı girişimler sonucu o şeyler yazıldı fakat neticesinde ortalık da toz duman oldu ve zor günler geçirdik. bunun hangi çapta olursa olsun tekrardan yaşanmasını istemiyoruz. elbette insanlar içinden gelenleri yazsınlar fakat uygun başlık başka insanların konuyu farklı yerlere çekmesine imkan vermeyecek bir başlık olmalı ki kimse zor durumda kalmasın, ilgi alanımız dışına çıkarak kendi içimizde de bölünmeyelim. o yüzden düşüncelerimizi yazarken kabak gibi filistin başlığını alet etmeyelim buna. uygun başlıkta zaten isteyen istediğini yazıyor, tek kelimesine bile dokunmadık, bu haliyle de şu an için sözlük içerisinde gayet yolunda gidiyor her şey.

    şahsıma edilen yakışıksız sözlere de ayrıca kızgınım. itiraf ediyorum, insanlıktan nasibini almamış bir siyonist uşağıyım. hatta geceleri gazze'ye gidip israil ordusu'na destek veriyorum. rica ediyorum sözlük içerisinde sözlükle doğrudan ilgili olmayan ve kurallara da aykırı bir konuyu her şeye rağmen bile bile yazarken en azından biraz sağduyu ve özen gösteriniz. sonra moderasyon rerörerö oluyor.

    (bkz: galatasaray sözlük filistin'e yardım kampanyası)
    (bkz: galatasaray sözlük filistin'e destek yürüyüşü)

    buyurun yapalım. var mı ilgilenen?
App Store'dan indirin Google Play'den alın