• 115
    sheridanhoops'ta hakkında harika bir yazı yazılmış oyuncu.

    elimden geldiğince dolaylı bir şekilde çevirmeye çalıştım.

    orjinal hali için; http://www.sheridanhoops.com/...s-an-all-time-great/

    dallas mavericks (şampiyonluktan sonra) 3 yıl arka arkaya nowitzki'nin yanına bir yıldız oyuncu eklemeye çalıştı.

    2 yıl önce all star oyun kurucu deron williams'ın peşinden koştular ama o vergisi olamayan kendi eyaletinin takımında oynamayı reddetti ve brooklyn'de kaldı. onun yerine elton brand, oj mayo ve chris kaman getirildi.

    geçen yaz hedef dwight howard'tı ama o da eyalet rakipleri houston rockets'ı tercih etti ve dallas da monta ellis, jose calderon ve samuel dalembert'i aldı.

    bu sezon 3 numara pozisyonundaki boşluğu doldurmak için lebron james'in menajeri ve carmelo anthony ile görüşüldü ama sonuç yine nafile. 3 karavana.

    bu sefer teselli olarak 25 yaşındaki, yetenekli ve hala gelişmekte olan chandler parsonsile 3 yıllık 45 milyon dolara anlaşma yapıldı. parsons da şu ana kadar hiç all star olmadı, hiç bir playoff serisi kazanmadı, o zaman ona da bir süper star diyemeyiz.

    parsons iyi bir oyuncu. olgunlaşıp nowitzki'nin kariyeri boyunca yan yana oynadığı çok iyi oyunculardan biri haline de gelebilir.

    ama o her ne kadar kendine güvense de, parsons'ın bir süper yıldız olma ihtimali çok yüksek değil ve nowitzki hiçbir zaman bir süper yıldız ile yan yana oynayamadı.

    ki bu da nowitzki'yi daha da fevkalade yapıyor.

    tüm zamanların en iyi oyuncularından bahsettiğimizde neden nowitzki'yi buna dahil etmiyoruz? rahat bir şekilde shaquille o'neal, kobe bryant, lebron james ve tim duncan diyebiliyorken neden nowitzki ismini hep yok sayıyoruz?

    bundan 20 yıl kadar sonra bir çocuk şöyle bir geçmişe baktığında, nowitzki ile ilgili babasına soracağı soru "nowitzki nasıl oldu da kendi başına bir şampiyonluk elde edebildi?" olacaktır.

    nowitzki'nin ilk 7 sezonunda ya o'neal ya da duncan 6 şampiyonluğa sahip oldu. ama o'neal'ın yanında bryant vardı, tim duncan'ın yanında ise david robinson ve tony parker.

    nowitzki en sonunda 2006'da ana sahneye çıkabildi ama finalde o'neal ve dwyane wade'li miami'ye kaybetti. daha sonra 2007'den 2014'e kadar finallerde hep ya kobe bryant vardı ya da lebron james. ama kobe'nin yanında pau gasol, lebron'un yanında da chris bosh ve wade vardı.

    ama 2011'de nba'in en iyi oyuncusu kobe mi lebron mu tartışmaları başını alıp götürmüşken nowitzki her ikisini de alt etmeyi başardı. hem de yanında yardımcı bir süper star bile yokken.

    o mavericks takımında gerçekten de en iyi ikinci oyuncu kimdi? 37 yaşındaki jason kidd mi? bench'ten gelen jason terry mi? yoksa 10 sayı ortalamasıyla oynayan tyson chandler mı?

    nowitzki'nin hem o'neal hem de kobe kadar mvp ödülü var. kevin garnett kadar şampiyonluğu ve kevin durant, allen iverson, derrick rose, chris paul, carmelo anthony, dwight howard ve steve nash'in hepsinin toplamından daha fazla şampiyonluğu var. *

    uzun ve sıska alman genç, rookie olduğu lokavtla kısalmış ilk sezonunda sıkıntılar yaşadı. çok da hak etmediği bir şekilde beyaz ve uluslararası oyuncu olarak damgalandı. hızlı bir şekilde bir all star'a ve takımının temel oyuncularından birine dönüşmesine rağmen eleştiriler devam etti.

    ironik bir şekilde, en iyi olduğu zamanda ona yapılan eleştiriler daha da yükseldi. 2006'da ilk defa final oynadı ve 2-0 öndeyken seriyi kaybetti. 2007'de dallas'ı nba tarihinin en iyi 6. galibiyet sayısı olan 67 galibiyete taşıdı ve o sezonda tarihte az rastlanacak bir %50*-40*-90* oranı yakaladı ve mvp seçildi. ama dallas golden state'e kaybedince medya tarafından acımasızca eleştirildi.

    o zamanlar nowitzki'nin hala başarabileceğine inan bir tek koçu holger geschwindner, marc stein ve ben vardık.

    ve bu da 4 yıl sonraki şampiyonluk mücadelesine kadar bu şekilde kaldı.

    nowitzki'nin kariyerine yakından baktığınızda aslında tipik beyaz bir uluslararası oyuncudan başka bir şey görmezsiniz. eleştiriler hep onun dış şutlar tercih etmesi üzerineydi halbuki kimse onun hem 3 sayılarda hem de ribauntlarda tüm zamanların en iyi 40 oyuncu arasında bulunan tek kişi olduğunu bilmez. onun sertliğini sorguluyorlar ama 2001'de ön dişleri kırıldıktan sonra playoff maçına geri döndüğünü unutuyorlar. onun maçların kırılma anlarında bocaladığını iddia ediyorlar ama serilerin 7. maçlarında (bu sezonki spurs mağlubiyetinden önce) 4 maçta 4 galibiyet ile bu istatistikte nba tarihinde tek olduğunu unutuyorlar.

    nowitzki, gerçek anlamda nba tarihinin en dönüşümsel oyuncusu. o nba'ye gelmeden önce dış şut atabilen bir 4 numara nba için çok garip ve nadir bir şeydi. o bu durumu öyle bir tanımladı ve yerleştirdi ki, artık nba'de şampiyonluk mücadelesi veren her takım bu tarz bir oyuncuyu bulundurmak zorunda. ve nowitzki bunu o kadar uzun bir zamandır yapıyor ki draft zamanı karşılığında takas edildiği oyuncu şu anda hayatta değil. (bkz: robert traylor)

    ve nowitzki bunu yapmaya devam edecek. henüz 3 yıllık bir sözleşme imzaladı ve 39 yaşına kadar bu ligde olacak. hali hazırda en çok sayı atan oyuncular sıralamasında 10. sırada. eğer nowitzki gelecek 3 yıl içerisinde yaklaşık 18 sayı ortalaması tutturabilirse 30.000 sayı barajını geçecek. eğer 6 ribaund ortalaması tutturursa da bu kategoride tüm zamanların en iyi 30 oyuncusu arasına girecek.

    bu sınırlara ulaşabilen sadece 3 oyuncu var; wilt chamberlain, kareem abdul-jabbar ve karl malone ki bunların hepsi pota altı oyuncusu. nowitzki muhtemelen 3 sayılık atışlarda da ilk 15'te olacak. belki de gerçekten de koçu rick carlisle onun için nba tarihinin en iyi oyuncusundan biri dediğinde haklıydı.

    muhtemelen hayatının son kontratı olacak bu son anlaşmada, kobe bryant'ın talep ettiği ve şu anda lakers'ın maaş durumunu mahveden anlaşma gibi bir anlaşma için ısrar edebilirdi.:yıllık 20m+ onun yerine hak ettiğinin fazlasıyla altında olan 3 yıllık 25 milyon doları kabul etti ve para'dan önce yüzüğe öncelik veren tim duncan'ın kontratından bile daha düşük bir kontrata imza attı. parsons hakkında ne düşünürseniz düşünün, nowitzki'nin bu cömertliği/sadakati olmasaydı şu an dallas'ta olmayacaktı.

    umalım ki parsons bir all star'a dönüşsün ve tyson chandler da eski dominant savunmasına sahip olsun. ellis de yeni keşfedilmiş verimliliğini devam ettirsin. çünkü eğer onlar öyle olursa nowitzki hak ettiği değer gösterilmeyen özgeçmişine bir şampiyonluk daha eklesin.

    belki o zaman hiç kimse ismini yok saymaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın