resim
Hakan Çalhanoğlu
Takım:Inter
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 325
    göz göre göre transfer etmeye çalıştığımız ancak kendisi bundesligada yoluna devam etmek istediği için klübünde kalan futbolcu. elimizden kaçırdık diyebilmemiz için kapımıza kadar gelmesi lazım. bizim hakan'la kontak kurduğumuz esnada çocuk kendi kulübünden yüksek sözleşme koparmaya çalışıyordu. belki galatasaray taraftarı da olabilir ancak zaten türkiye' ye gelmeye gönülsüz olduğu da en başından belliydi. yani adam bizim elimize hiç gelmedi ki aslında, elimizden nasıl kaçmış oluyor?

    ayrıca türkiye'yi milli takım olarak seçerken de gayet mantıklı sebepleri bulunuyor(u: demirören federasyonu ve mevcut hükümet politikaları devam ettiği sürece milli takımı desteklemeyen ve milli takıma inanmayan bir birey olarak söylüyorum), mesela bunlardan biri premier league'de oynamak için gerekli olan %75 civarı bir oranda ülkesi milli takımında forma giymiş olması şartı, çünkü aksi takdirde çalışma izni alamıyor.
    ya da fatih terim 2016 avrupa şampiyonasına gitmenin ne kadar kolay olduğunu görebiliyorken, planlarını buna göre kurabiliyorken; kendisi neden kurmasın ki? zaten 2016 avrupa şampiyonasına katılan takım sayısı nicelik olarak bir hayli fazla dolayısıyla nitelik olarak da bir hayli katilesiz olan takım orada yer alacak. hakan kendini gösterebileceği kolay maçlara da çıkacak orada, o turnuvaya türkiye ile katılabilecek. bunu görmek çok zor değil. türkiyenin muhttemel kaçıracağı turnuva 2018 dünya turnuvası ki aradaki bu 4 yıl hakan'nın büyük bir takıma sıçrama yapabilmesi için yeterli bir zaman zarfı.

    sonuç olarak son derece pragmatist hamleler ile kariyer planlamasını yapmış gözüken genç ve yetenekli bir futbolcu. galatasaray ise sadece o dönem yüksek kontratlar imzalayan bir kulüp olduğu için kulübüyle yaptığı görüşmelerde bir kozdu.(u: aynı zamanda taraftarı olsa bile kariyer planlamasında değişiklik yapacak olsa o şansa sahipken kendi tercihiyle bu yolu seçti) bence bu kötü bir şey de değil, alsın ne kadar alabiliyorsa, o para bir şekilde buraya da uğrar, neticede ülkeye döviz gelir.*

    edit: djorkaeff uyardı, premier leaguede oynamak için ab vatandaşları için milli takım şartının bulunmadığını söyledi. ben çalışma izni alabilmesı için bu gerekli diye biliyordum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın