• 19635
    sinan can güler'in bir gazeteye verdiği röportaj

    final serisinde yaşananlar hakkında ne söylemek istersin

    “saha içinde gerginlikler yaşanır. dışarıdaki insanlar o gerginliklerin nedenlerini çok da göremediklerinden anlayamıyor olabilir. ben geçmişle ilgili yorum yapmayayım ama bundan sonrası için umarım her şey sahada kalır diyeyim. hangi takım olursa olsun, hangi spor olursa olsun, sportif organizasyonların içindeki bütün sorunların sportif olarak çözülmesini umuyorum. milli takımdaki oyuncular arasında sıkıntı yaşanması mümkün değil. biz farklı takımlarda da oynasak, profesyonel getirilerimiz de olsa sonuçta hepimiz türk basketbolu için çalışan insanlarız.”

    “şu anda hedeflerin konuşulması bile yanlış. inşallah geçen yıllardan ders almışızdır. ülkece tez canlı olduğumuz için herkes hemen en iyi noktayı görmek istiyor ama bunlar kolay değil. tabii ki hedefimiz olmadan oraya gitmeyeceğiz ama şu anda ilk hedef, sakatlıksız şekilde hazırlık dönemini bitirmek, ardından da ispanya’daki ilk maçımızı kazanmak olmalı. maç maç düşüneceğiz, bu kesin ama bizim için ilk maçların çok belirleyici olduğu da bir gerçek.”

    `sahaya dönersek galatasaray'daki performansın gün geçtikçe arttı. bu süreyle mi alakalıydı`

    “ilk geldiğimde milli takımda sahip olduğum rol ile galatasaray’da üstlenmem gereken rol farklıydı. şampiyon olan ve oturmuş bir takıma gelmiştim. zorlandım ve istediğim rolü hak edemedim. zaman ilerledikçe bana verilen süreleri daha iyi kullanarak daha çok sahada kaldığımı düşünüyorum. sezon sonunda özgüvenimin de artması ile hem hücum hem de savunmada daha fazla katkı verdim. ancak bu takımın performansının artmasıyla da alakalıydı. bireysel olarak değerlendirmek yanlış olur. şimdiki amacım, sezonu nasıl bitirdiysem, yeni sezona öyle başlayabilmek.”

    sinan güler
App Store'dan indirin Google Play'den alın