resim
Hakan Kadir Balta
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray U19
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 2865
    kendisinin yavaş bir oyuncu olması çok büyük bir sıkıntı değildir. pozisyon bilgisi ve sezgileri mevcut stoperlerimizin hepsinin üzerinde. savunmayı aklıyla oynadığı için birçok pozisyonu önleyebilen bir futbolcu. son yıllarda galatasaray'da bu özelliklere sahip iki oyuncu hatırlıyorum. birisi ujfalusi diğeri ise song.

    hakan balta'nın oynadığı savunma son iki yılda dany ve chedjou'nun oynadığı savunmadan çok daha fazla güven verdi bana. semih'te hakan balta gibi futbolu aklıyla oynayan bir futbolcu bu yüzden dany kadar hızlı olmamasına rağmen ondan çok daha iyi bir savunma oyuncusu. ancak hakan balta'nın ujfalusi'ye göre iki önemli eksiği var. biri yıpratıcı bir savunma oyuncusu olmaması, diğeri ise kafa toplarında bir stoper için yeteri kadar iyi olmaması. fakat tüm bunlara rağmen sadece ligi baz aldığımızda yabancı sınırını da düşünürsek hakan balta yeterli bir stoperdir. fakat şampiyonlar ligi için daha üst düzey bir stopere ihtiyacımız var.

    not: hakan balta'nın emenike'ye top bırakmadığı maç çok da özel bir maç değildi. o maçta emenike'nin işine gelecek çokça boş alan bırakmıştık ve emenike bu boş alanları kullanabilmek çok uğraşmıştı. ancak hakan balta kesiciliğiyle birçok atağı engellemişti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın