resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 5437
    başlarken belirtmekte fayda var. bu bir yerme veya övme yazısı değil, bir nebze durum değerlendirmesidir.

    öncelikle sözlükte, tribünde ve sosyal çevremde karşılaşıp hiç bir anlam veremediğim bir durum var. sabri sarıoğlu veya profesyonel olarak galatasaray kulubüne hizmet eden birisi ile, galatasaraya gönülden destek veren, her maçına giden, imkanı olmayıp sadece televizyondan izleyebilen, formasını ve orjinal ürünlerini alan, sosyal medyada arka planını galatasaray yapan, evcil hayvanına sarı kırmızı bir aksesuar takan ve daha türlü türlü örneklendirebileceğim hiç bir arma sevdalısının galatasaraylılığı bir ölçü olarak karşılaştırılamaz, karşılaştırılmamalı...

    yıllardır bunu duyuyorum, duyuyoruz. abi sabri senin benim gibi galatasaraylı vb. türevlerini. ulan ne demek bu? kim senin benim galatasaraylılığımı ölçmeye çalışabilir, veya çalışmalı?

    hadi karşılaştırma yapmak istiyorsan, sabri şu oyuncudan bu oyuncudan daha galatasaraylı de. ki o bile zaman zaman yersiz. ne olursa olsun, profesyonel. biz maç kaybedince gece uyuyamayız. bir profesyonel öyle yaklaşmayabilir. tamam her zaman sahada bir bayrak adam, bizim gibi birini görmek isteriz. ama bu bambaşka bir olay.

    bu durumdaki şikayetimi umarım belirtebildim.
    gelelim kadro dışı olayına. ben sabriyi severim. her zaman da destek olmuşumdur. ama bu alınan kararın direk prandelli kaynaklı olmadığını anlıyoruz. adam daha antremanda bile görmeden, direk böyle bir karar alındı lakin. bunun sebepleri de farklı şekilde sosyal medyada yer buluyor. en çok duyduğumuz ise; "sabri yerliler ve yabancılar arasında gruplaşmaya neden oluyor." sabri form durumu, yerli olması, bir çok kez milli olması ve kalitesi, çoğu pozisyonda alternatif olması, profesyonelliği ile her zaman 24-25in içinde yer alması gereken bir oyuncu. altyapıdan yetişmesi, bayrak adamlığı da cabası. ama, eğer ki yukarda belirttiğim dedikodu doğru ise, bir yanlış malesef bütün doğruları götürür. bu böyle. kimsenin takım kimyasını bozup, böyle bir şey yapmaya hakkı olamaz. yaparsa, sepet koluna herkes kendi yoluna. 2,2 daha 4.

    yanlış anlaşılmasın eğer ki bu olay gerçek değilse, sabri kalmalı.

    ama bir de prandelli açısından yaklaşırsak, ve o da gitmesine onay verdiyse, bir bildiği vardır diyip, desteklemeye devam ederim bu kararı. takımda sonuçta hep alternatif olan bir oyuncu kanımca vazgeçilebilirdir. takımdan gitmesinde bir sakınca yoktur. sonuçta iki yıldır (maşallah) devler liginde düzenli olarak boy gösteriyoruz. ve sabri sonuçta (yanlışsam düzeltin) oynadığımız 18 şampiyonlar ligi maçında, sadece arenadaki, schalke maçına ilk on bir başlamış ve daha sonra oyundan alınmış; bir de içerdeki real maçında (hakkını verelim, dinamizm getirip baya iyi katkı vermişti) oyuna sonradan dahil olmuştu. yani demem odur ki, sabri hiç bir zaman önemli maçlar öncesi, sözlükte başlık altlarında kurduğumuz onbirlere bile alınmamıştır.

    böyle bir oyuncu için, bu kadar önemli bir sezon öncesi kaos ortamı yaratılması sadece bize zarar verir. severiz, yıllardır terletmiştir formayı ama hiç bir şey armadan değerli değildir.

    ayrılırsa, emekleri, beraber geçirdiğimiz iyi ve kötü günler için teşekkür eder, helalleşiriz. af veya karar değişikliği olursa da desteğimize devam ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın