• 88
    şu anda tercih aşamasında olan yazar kardeşlerim. allah herkesin gönlüne göre versin.
    sosyal platformlarda bilgi almak için soran kardeşlerime en azından kendi mesleğimle ilgili bilgi vermek için bu entryi yazma ihtiyacı hissettim.

    (bkz: tıp fakültesi):
    okuması zor değil ama meşakkatli. "eşeği bağlasan tıp fakültesinden 6 yılda mezun olur" diye bir söz vardır " şimdi tıp okuyacaksınız ama sonrasında tus diye bir uzmanlık sınavı var ki dünyanın en zor 2. sınavıdır. evet yanlış duymadınız. uzman olmazsanız pratisyen hekimlik bir boka yaramaz. ömrünüz devlet hastanesinin acil servisinde ayda 5-6 nöbet tutarak geçer. uzmanlık için de sınavı kazandıktan sonra 4-5 sene asistanlık yapmak lazım. gerçi asistan iken ayda 3.500-4.500 arası maaş alıyorsunuz ama nöbetleri, acil servisi vs zor. haa uzman olduktan sonra da zorunlu hizmet diye bir şey var. bu zornlu hizmeti yapmadan devlet size diplomanızı vermiyor, dolaysıyla özelde de çalışamazsınız. bu zorunlu hizmet yerleri de hep doğunun ücra ilçeleri oluyor. minimum 350, maksimum 600 gün boyunca bu yerde çalışmak lazım ki diplomanızı alabilesiniz. ama parası iyidir. ayda 7.000-12.000 arası para kazanırsınız ki başak hiçbir devlet memurluğunda bu parayı göremezsiniz.

    (bkz: fizyoterapist)
    benimle alakalı olduğu için bilgi vereceğim, fizyoterapistlik diye bir meslek var. onlar tıp fakültesi okumuyorlar, dolayısıyla doktor olmadıkları için ilaç yazma yetkileri yok. tek başlarına da çalışma yetkileri olmuyor, bir hekimle çalışma zorunlulukları var. bu hekim ftr uzmanı, ortopedist, nörolog, beyin cerrahisi, plastik cerrah olabilir.
    fizyoterapist kardeşlerimizin görevleri ise hastaların egzersizlerini yaptırmak, elektrik akımıyla, suyla, sıcak ve soğuk uygulamalarla hastaların tedavisini yapmak. ekonomik anlamda fena değil, özelde de iş imkanı var. ayda 3.000-5.000 arası para kazanıyorlar. tabi o da fiziksel olarak yorucu, hastaların egzersizlerini yaparken kendileri de yoruluyorlar haliyle.

    son sözüm eğer amacınız para kazanmaksa hiç okumayın, gidip ticaretle uğraşın. devlet memurluğu ile zengin olunmaz.:)

    not: mühendislik, diş hekimliği, öğretmenlik, hukuk gibi mesleklerle ilgili de bilgim var ama en doğru bilgiyi bu meslek erbabı renktaşlarımız verir. gerçekten bilgi sahibi olmadan tercih yapmayın dostlarım. allah gönlünüze göre versin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın