resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:67
Uyruk:İtalya
  • 339
    resmi olarak ismi açıklandığından beri, kendisiyle ilgili hep olumlu şeyler yazdım. kendisinin gelişini destekledim. hala da destekliyorum.

    ama sabri sarıoğlu'nun kadro dışı kalması meselesinde ciddi kaygılarım var. bu kararı neye göre aldı merak ediyorum doğrusu. antreman performansını görmeden, kendisini florya'da galatasaray kaptanı olarak karşılayan bir adamı yangından mal kaçırır gibi neden kadro dışı bırakır anlamıyorum.

    mesela engin baytar ve gökhan zan'ı da kadroya almadı prandelli. ki ben gökhan zan'ın en azından rotasyon için kadroda olmasını isterdim. ama bu tercihlerinin yine bir mantığı var. oyuncu bilgilerine baktıysa, gökhan zan'ın sık sakatlık geçirdiğini, 2013-2014 futbol sezonu'nun ikinci devresinde fazla oynamadığı gibi. engin baytar'da da negatif bilgiler edinmiş olabilir. kendisine iyi bakmadığı gibi, mancini'ye söylediği olumsuz sözler gibi.

    şimdi gelelim sabri meselesine. engin ve gökhan'da olan durumlar sabri de mevcut değil. sabri, yaklaşık 11 yıldır galatasaray'da oynuyor. her gelen hoca nerdeyse kendisini hep kullanmış. genelde sakatlık sorunu yaşamayan, her daim fit olan bir futbolcu. yedek kalmayı da sorun etmeyen birisi. ve bu takımın 1. kaptanı. geride kalan sezona bakıyoruz, özellikle de sezonun 2. yarısında takıma önemli katkılar vermiş bir sabri görüyoruz. sadece mücadelesiyle değil, hep eleştirildiği ortalarla da, şimdilerde orada olduğumuz için haklı bir şekilde övündüğümüz şampiyonlar ligi kapısını açan asistler yapan bir sabri görüyoruz. şimdi prandelli kendisini kampa götürüp orada beğenmeyip, sonrasında kadro dışı bıraksaydı yine üzülürdüm, ama saygı duyardım. bir anlam verirdim bu kararına, adam beğenmemiş derdim. ama bu mevcut durum ve yaşananlar canımı sıkıyor.

    ben prandelli'nin, bu kararı salt tek başına aldığına, alabileceğine inanmıyorum. ya mancini'nin olası rapor veya kendisine konuşmalarında direk olarak söylediği olumsuz bir şeyler var, ya da yönetim tarafından kendisine rica edilen bir durum var. yoksa ben prandelli'nin, 11 yıldır galatasaray'da oynayan, kaptan olan, performans olarak iyi durumda olan bir adamı antreman bile yaptırmadan, kampa bile götürmeden kadro dışı bırakacağına ihtimal vermiyorum. yarın-bir gün aksini söylese bile, mantıklı bir açıklama yapmadığı sürece inanmayacağım.

    bu iş bu kadar kolay olmamalı. sabri'ye yönetim tarafından bir yaptırım varsa da, çıkıp adam gibi taraftara bu konu açıklanmalı! prandelli'nin ardına saklanmamalı. tabi gerçekten böyle bir durum varsa. tam galatasaray taraftarı sevebileceği bir hoca bulmuşken, bu olanlar olmamalıydı. en azından böyle esrarengiz bir biçimde olmamalıydı!
App Store'dan indirin Google Play'den alın