resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 5381
    yeni antrenör prandelli tarafından kamp kadrosuna alınmayarak bir nevi takımdan uzaklaştırılan galatasaray alt yapısından yetişme futbol takımı (eski) kaptanı. bence bu kararı tamamen prandelli'ye yüklememek lazım. kontratının son yılı olmasına rağmen 6 aydır kendisi ile yeni kontrat yapılmadı. mancinin ve yönetim bu kararı çoktan vermişti, deklare etmek prandelli'ye düştü, muhtemelen o da ikna oldu. yollanma sebeplerinin ; duyumsuz , ama yıllardır gözlemlediklerimize dayanarak şunlar olabileceğini tahmin edebiliriz:

    1-) yüklü ve bağlayıcı kontrat : takım kaptanıyım, beni yollayamazsınız, 1-1,5 milyon dolar 4 sene, hatta burak ve selçuk'un kontratını isterim falan diye direttiğini tahmin ediyorum. yılların futbolcusu, ağabeylerinden bu tip kontrat koparma taktiklerini öğrendi. yerine gelecek veysel ve olası tarık daha düşük ücret alacaklar, bordro ortalaması düşecek. bülent, cüneyt gibi alt yapıdan gelen kaptanların yıllarca yıldız oyunculara kıyasla daha mütevazi paralarla oynadığını düşünürsek, yönetim vefa beklerken sabriden aynı samimiyeti göremedi demek ki.

    2-)mevkisinde ihtiyacın olmaması: veysel, mancininin bekte oynattığı ve bayağı verim aldığı semih, kontratından dolayı yollanması zorlaşan eboue, belki tarık, ve hatta hamit altıntop, hep bu mevkide oynayabilecek adamlar. kadro şişkinliğini önlemek için yollanmıştır.

    3-) yaş: enerjisi ile oynayan futbolcu sabri, fizik veya teknik olsa yaşlı da olsa idare edebilirdi; ama bu saatten sonra düşüşe geçecektir.

    4-) taktiksel eksiklik : prandellinin de mancini gibi taktik yoğun bir antrenör olduğu düşünlürse, oyun taktik teoriği zayıf ve maç içinde kontrolsüz yer kaybeden, aklıyla değil, güdüleriyle oynayan sabriye tahammül etmemesi gerekirdi. öyle oldu.

    5-) reisçilik ve yabancı düşmanlığı: hakan şükür, hakan ünsal gibi ağbilerinden öğrendiği yabancı futbolcu düşmanlığı problem yaratmaktaydı. aynı zamanda yerlilerdende burak, selçuk, olcan, gibi oyunculara da üstünlük sağlama alışkanlığı olabilir. galatasaray bu ekiple uzun vade anlaşarak tercihini bu kanat için yaptı ve bu yatırımını korumakta.

    6-) fatih terim ve basınla ilişkileri: fatih terim, basında yeralan eski futbolcular ve eski kurt gazetecilerle ile ilişkileri takım sırlarını dışarıya yollamasına yol açıyor olabilir. fatih terimin eski fiorentinacı italyan antrenörlerden hoşlanmadığı ve ünsal ekibinden rövanşı almak istemesi muhtemel olduğundan bu tip köstebek/sızıntıya müsaade edilemezdi.

    7-) ego sınırına gelmesi : eğitim altyapısı düşük ve kadroda uzun süre kalan futbolcuların ne yazık ki yakalandıkları '' ben varsam galatasaray var, ben yoksam galatasaray bitmiştir, öyleyse aleyhine herşey mübah '' sınırına artık ulaşmış olması.
App Store'dan indirin Google Play'den alın