resim
Emmanuel Eboué
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Bek
Yaş:41
Boy:1.78
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 2647
    sahip oldugu kontrat gozonune alininca takimdan ayrilmasi hayli zor gorunuyor, zira turkiye'ye 28+ yas bandinda gelen butun oyuncularda oldugu gibi eboue de kontratinin son senesine girerken oynadigi futbolun cok uzerinde bir para kazanir durumda.

    diger yandan onumuzdeki sene sahada 5 yabanci olacak. muslera, sneijder, melo, telles, bruma, transfer edilecek stoper dusunuldugunde, ve sag bekte sabri, veysel, hamit gibi alternatifler goz onune alininca eboue'nin sans bulmasi imkansiza yakin.

    eboue'nin onunde iki secenek var: bu sene 2 milyon euro'yu cebe atip en fazla 10 maca cikmak, veya hala bir nebze piyasasi varken yeni takimiyla 2-3 senelik kontratlara imza atmak. ilkini yapmasi durumunda 32 yasinda son sezonunu oynamadan gecirmis bicimde bosa cikacagindan alacagi teklifler malum. eger bu yaz ayrilirsa alacagi teklifler bir nebze daha makul olacaktir, kulubun de bir bonservis beklentisi oldugunu dusunmuyorum acikcasi.

    olur da eboue "ayrilmam!" derse galatasaray'in yabanci transferi yapmasi iyice zorlasacak, zira tek bir yabanci transferi icin dahi elden 2 yabancinin cikmasi gerekecek (ontivero'nun zaten gittigini dusunursek). dany bir nebze kolay elden cikabilir ancak geriye kalan 2 aday amrabat ve chedjou eboue'den daha zor elden cikarilacak oyuncular.

    bakalim, umarim galatasaray'in onunu acacak bir karar alir eboue, bize de kendisine hizmetleri icin tesekkur etmek duser.
App Store'dan indirin Google Play'den alın