• 19612
    prandelli ile önce imza töreninde sonra da gsyiad'ın iftarında karşılaştım. ülkesinde şampiyonluk yaşamamış, kupa kaldırmamış prandelli'yi vücut diline bakarak analiz ettim. şimdi yapacağım analize milli takım döneminde kulübede sergilediği tavırları da koyacağım.
    önce yemekten başlayayım; prandelli mütevazi, sıcakkanlı, dikkatli, zeki ve özgüveni yüksek bir adam. yemek salonuna girdiğinde kendisine sunulan alkışlara alkışla cevap verdi. fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı. davranışıyla ve gülümsemesiyle çevresine pozitif enerji yaydı. imza törenindeki prandelli sorulara bakışı ve cevaplarıyla medya ile de uyumlu olacağını gösterdi.

    kulübedeki prandelli ise sakin, oyunu dikkatli takip eden, şova kaçmayan, yanlış yapan oyuncuyu tribüne şikayet edecek tavırlar içinde olmayan, kızgınlığını vücut diliyle ve bakışlarıyla anlatabilen karizmatik bir teknik adam. öfkeli değil ama içinde fırtınaların koptuğu bir hırsa sahip.

    basın toplantısında "önce takım olacağız. bazı şeylere takım halinde karar vereceğiz. ben dahil herkesin uyacağı kurallara bağlı kalacağız" yorumu disiplinli ama futbolcuya bir ağabey, arkadaş ve gerektiğinde hoca olarak yaklaşacağının sinyalini verdi.
    iftar yemeği sonrası, aysal'ın otelinde kalmayı reddedip, florya'da daha önce terim'e tahsis edilen evde kalması prandelli'nin florya'da futbolcularla uzun süre birlikte zaman geçireceğinin mesajıydı. mancini döneminde bazı değerlerini kaybeden florya, prandelli sayesinde yeniden sevginin, dostluğun, disiplininharmanlanacağı bir yer olacak gibi görünüyor.
    ***

    galatasaray başkanı ünal aysal, cesare prandelli'ye müthiş güveniyor ve sınırsız destek veriyor. basın odasının kapısına, tribünlere ve imza atılan masanın arkasındaki panoya baktığımda şöyle yazıyordu: "benvenuto cesare prandelli. hoşgeldin sezar..."

    böyle bir karşılamanın fatih terim dahil hiçbir hocaya yapıldığına tanık olmadım. terim ve mancini'nin imza töreninde bulunmayan aysal'ın prandelli'nin imza törenine yönetim kurulu üyelerini davet etmeyerek sadece kendisinin katılması ve hatta toplantıyı da bizzat yönetmesi galatasaray'da hem ilk kez yaşanıyordu hem de çok şaşırtıcıydı.
    yönetim kurulu üyelerinin aysal'ın "tek adam" politikasıyla hareket etmesine alındıklarını ve kırıldıklarını duydum. başkan'ın prandelli'ye bizzat imza attırması hoş görülebilir ama oturumu kendisi değil iletişim direktörü ali kırcayönetseydi daha doğru olurdu.

    "şampiyon olacağız. 4'üncü yıldızı takacağız" diye iddialı konuşan başkan ünal aysal'ın imza törenindeki bu tavrı cesare prandelli üzerinde ciddi bir baskı oluşturacaktır.

    levent tüzemen
App Store'dan indirin Google Play'den alın