resim
Izet Hajrović
Takım:-
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:33
Boy:1.77
Uyruk:Bosna-Hersek
  • 963
    şubat 2013'de edin dzeko twitter'da isviçre milli futbol takımının yunanistan ile yapacağı dostluk maçı aday kadrosuna çağırılan ve isviçre'yi bosna hersek'e tercih eden izet hajrovic ve haris seferovic hakkında ağır laflar etmişti. ''umarım bir ömür boyu ülke'mizden uzak kalırsınız'' anlamında yazılar yamıştı.

    haris seferovic bu yazıları cevapsız bırakırken bizim küçük enişte ''zlatan ibrahimovic bosna'yı seçseydi, dzeko o milli takıma çağırılmazdı bile'' diye cevap verdi.

    o dönem isviçre milli takımına xherdan shaqiri'nin sakatlığından dolayı çağırılan bazukacı, arka arkaya yunanistan ve tunus ile oynanan hazırlık maçlarında sadece 7 dakika süre almasından dolayı apar topar isviçre teknik direktörü ottmar hitzfeld ile görüşüp bosna milli takımında oynamak istediğini bildirmiş ve ayrılmıştır.

    aradan sadece bir sene geçti ve hajvoric aynı oyunu yine oynuyor. çocuk vizyonsuz, akılsız, saf ama yine de çok cesaretli. gidişi bizim için ne sportif yönden ne de kişiliği ile asla bir kayıp değildir, aksine yabancı kontenjanımız boşalmıştır. ama 4.5 milyon euro verdiğimiz adam bedavaya gidecek olursa, işte bu affedilmez olur. sadece maddi yönden değil, 2 senedir avrupa'nın vitrininde adımızı hatırlatmışken böyle bir olay'da ismimizin geçmesi bizi çok geriye atar.
    inşallah bir şekilde haklı çıkarız.

    ayrıca kendisi hakkında şöyle bir anım daha var.
    nisan 2014'te bosna'ya gittim. saraybosna başçarşı'da dolaşırken oğlum için bosna forması aradım harıl harıl. çocuk daha 1 yaşında olduğu için, pek kolay olmadı birşeyler bulmak. her yer dzeko formalarıyla donatılmış. herneyse artık bıktım ve bir dükkan'a sordum, ''hajrovic'in forması yokmu?'' diye. adam bana hemen ''dzeko daha iyi, onunkini al, napacaksın hajrovici?'' dedi. ben de ''hajrovic daha iyi, çünki o galatasaray'da oynuyor'' dedim ve ayrıldım.
    gezdim, gezdim - forma bulamadım ve alamadım.

    şimdi diyorumki, her işte vardır bir hayır. iyiki alamamışız ya la... :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın