resim
Dante Bonfim Costa Santos
Takım:OGC Nizza
Mevki:Stoper
Yaş:40
Boy:1.88
Uyruk:Brezilya
  • 24
    hizli futbola karsi hicbir hamlesi olmayan, erken emeklilik sinyalleri veren defans oyuncusu.

    bu sene bayern munchen'i yaktigi yetmedi brezilya'da da hunerlerini gosterdi. gercekten basiretsiz bir defans, bu sene servet'in bizdeki son senesi gibi top oynadi.

    edit: futbola giris 101: modern futbolda orta sahayi kalabaliklastirmak icin teknik direktorler cozum aramaya basladi. bunun icin bulunan cozumlerden biri de defanstan top kullanmayi bilen oyuncuyu hucum esnasinda orta saha icine almakti. bunun en onemli temsilcilerinden biri wenger'di ancak wenger'in bu kumari kendisine cok da faydali oldu diyemeyiz. david luiz de topla oynamayi iyi bilen bir defans oldugu icin 8 temmuz 2014 brezilya almanya macinda yenilen 3 golden sonra bu isi yapmaya basladi. ikinci yari hucumda en cok onun ismini duyduk diyebiliriz. macin basindan beri buradaki sknti dante'nin luiz'in partneri olmaya alisik olmamasiyla beraber dante'nin topu one dogru oynamaktaki basiretsizligiydi. ayni skntiyi 2014 cl yari finali maclarinda bayern munchen formasiyla da yasatmisti dante. her topu kesen oymus gibi gorunse bile rakibe karsi inanilmaz agir kalmasi ve rakibi hizli oyuncularini yuzunu dondurmeden karsilamayi becerememesinden real madrid cok acik bulmustu. bayern formasiyla en buyuk eksikligi guardiola'nin sisteminde pasin onemini ridvan gibi futbol fakiri bile bilirken dante pas atma konusunda inanilmaz yavas kaliyordu. haliyle bayern topu oyuna olmasi gerektiginden cok daha yavas sokuyor, top orta sahada daha hantal dolasiyor ve hucum etkinligi neredeyse bitiyordu.

    savunma yapmasi gereken takimda cok is yapar hala, ancak futbol oynamasi gereken takimda bu haliyle zarar ver takima. ya oyun stilini degistirecek bayern'de daha hizli pas verip oyunu yavaslatmayacak, bununla beraber hizli hucumculara karsi daha erken mudahale icin daha onde ve daha dogru alan tutacak, ya da emeklilik transferini gerceklestirecek.

    david luiz de salt bir defans olarak bakarsan cok eksiklikler bulunabilecek bir oyuncu. ancak david luiz bir defansta kolay kolay gorulemeyecek kadar teknik, hem topsuz hem de topla hizli. maalesef acik alanda yakalandiginda thiago silva'nin sol bacagi kadar savunma yapabiliyor. zaten buyuk ihtimalle mourinho bu nedenle gitmesine yesil isik yakti. suan futbol mumkun oldugu kadar kompakt ve net hucuma cikan takimlarin parladigi bir donem yasiyor. mourinho'nun bunu dusunerek hareket etmesi hic de garipsenmemeli. bunun yaninda david luiz gercekten cok yetenekli oyuncu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın