• 8195
    siyasi meselelerin ve atatürk, rte, akp, chp, vs. gibi terimlerin sözlük ile hiç bir alakasi olmamasi ragmen, yazarlarin bir kulup bulup sözlük formati çerçevesinde entrylerine dahil etmeleri yüzünden, bazen hiç çekilmez bir hale geliyor.

    $imdi ne yapmali.

    insanlara siyaset konu$ma diyemiyorsun. dedigim gibi adam / kadin bir $ekilde ne yapip edip, entrysine ekliyor, dolayisi ile de zit görü$lülerin tepkisini çekiyor.

    bu sözlükte akpli si oldugu gibi chplisi de var, mhplisi de var, bdplisi de, komunisti de, fa$isti de. hepsinden mevcut. türk, kürt, sünni alevi, buralara hiç girmiyorum bile. her kesimden yazar var burada.

    asil mesele de o zaten. farkli insanlarin ortak paydada bulu$abilmesi. ortak paydamiz galatasaray. beni senin akpli olman veya atatürkçü olman ilgilendirmemeli.

    fakat dedigim gibi, insanlara bunu yasaklayamiyorsun. ya komple ba$liklari kilitleyeceksin ve içinde siyasetin s'si bile geçse o entry yi sileceksin, ya da insanlarin rahatça doya doya siyaset ve galatasaray sözlügü ilgilendirmeyen konulari konu$abilecegi, tarti$abilecegi bir ortam olu$turacaksin.

    ben özgürlükçü bir hümanist oldugum için 2. $iktan yanayim.

    mesela, forum veya blog tarzi bir platform olu$turulsun, insanlar gidip oraya yazsin. çünkü adama yazma diyemiyosun. adam zaten dolmu$. evde konu$amyor, yolda konu$amiyor, okulda, i$te, çi$te konu$amiyor. neden?

    çünkü yassah! akpyi ele$tiremezsin! atatürk ü kritize edemezsin! yassah!!

    lan bi git, bal gibi de ele$tiririm, yorumumu da yaparim ama bunu yaparken nasil yaptigima dikkat ederim. hakaret etmem, küfür etmem, insan a, insan gibi davranirim. ama biz bunu yapmiyoruz.

    adam $imdi biliyo ya, burasi sözlük diyo, ben bunu yazdim mi, 100lerce, belki de 1000lerce ki$i bunu okuyacak diyo. adamin derdi zaten o. dikkat çekmek.

    $imdi buradan moderasyona sesleniyorum. yapin abicim bir chat odasi ve bir forum bölümü, insanlar gidip orada yazsin. samimi söylüyorum, daha rahat ederiz.

    baktin olmuyo mu? o zaman caydirici cezalar uygulanmali. bir yazar 1,2,3 kez uyarilmali ve 3. de bir daha geri dönmemek üzere uçurulmali.

    bu artik belli. insanlara siyaseti yasaklayamayacaksin. yasaklama da zaten. birak gençler apolitik yeti$mesin. sadece onlara bu tür konulari konu$abilecegi bir ortami sagla veya saglamiyorsan uçur, bir daha da geri dönemesin!
App Store'dan indirin Google Play'den alın