• 342
    inanılmaz sıkıcı çeyrek final maçlarına sahne oluyor. önce 4 temmuz 2014 fransa almanya maçında almanya, sonra da 5 temmuz 2014 arjantin belçika maçında arjantin 1-0 öne geçmelerinin ardından skorun üzerine yattılar. zaten rakipleri de bırakın pozisyona girememeyi, futbol oynamaktan aciz bir görüntü verdiler. grup maçlarındaki heyecanın üst tur maçlarında da sürmesini beklemek zaten hayalcilik, artık telafisi olmayan maçlara gelindi fakat böyle sıkıcı futbola sahne olan maçlar da dünya kupası çeyrek finaline yakışmıyor açıkçası.

    ayrıca özellikle dikkat ettiğim diğer konu da skandal teknik direktör performansları. fransa-almanya maçında yaptığı/yapmadığı değişikliklerle, gol bulmak zorunda olduğu maçta oyuna 73'e kadar müdahele etmemesiyle ve artık ayıp olmasın diye giroud'yu son dakikalarda oyuna almasıyla deschamps; falcao'nun yokluğunda ilk tercih olması gereken jackson martinez'i kupa başından beri gutierrez için harcayan kolombiya hocası; son olarak da maç ellerinden usul usul kayarken, mevcut sistemin işlemediğini görmesine rağmen bundan ödün vermeyen belçika hocası wilmots. zaten arjantin'in 1-0'a yatacağı ilk yarıdan çok barizdi. sen bunu görüp mirallas/lukaku veya origi/lukaku ikilisinden birini seçip çift forvete dönsen, bi de mertens'i koysan mevcut görüntüden çok daha iyi olurdu eminim. hocaların böyle bariz hataları, belirli kurs veya okullarda örnek olarak gösteriliyor mu bilmiyorum ama ders diye okutulacak hatalar bunlar.

    son olarak hollanda'nın kosta rika'yı geçip yarı finale kalacağını varsayarsak, brezilya-almanya ve arjantin-hollanda finalleri ortaya çıkıyor. oyun olarak da, hoca olarak da almanya-hollanda finalini ön görebiliriz. o finali de sneijder'e sahip olan takım kazanır zaten :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın