• 12
    kişilik olarak; ikisi de düzgün adamdır ama prandelli çok daha duygusal ve sosyal ilişkileri daha kuvvetli bir adam.

    teknik olarak ise; mancini yüksek bütçelerle fırsatları da iyi değerlendirerek kupalar kazanmış bir hoca iken, prandelli kazıya kazıya kariyerini inşa etmiş, daha mütevazi bütçelerle çalışıp başarılar kazanmış bir teknik adam.

    galatasaray'ın mevcut şartlarına çok daha uygun bir hoca geldi takımın başına. oyuncularını basın önünde eleştirecek ya da üzerindeki baskı arttığında, "bu takımı ben kurmadım, bu takımı bu pozisyonda aldım şu pozisyona getirdim" minvalinde açıklamalar yapacak bir adam da değildir cesare hoca. futbolcularımızın kalbine girmeyi başaracaktır mesela mancini'ye nazaran.

    prandelli'nin mancini'ye göre geride kaldığı yönü, şampiyonluk yarışını ciddi anlamda tecrübe etmemiş olması kulüp bazında. ama italya teknik adamlığı yaptığı dönem ona baskıyı kaldırma ve bunu olumlu yönlendirme konusunda fazlasıyla pozitif birikimler kattı.

    sonuç olarak ben iyimserim. bu bir klişe ama çok doğru; sabır gösterilmeli ve özellikle desteklenmeli lakin bu sezon adama malum 4. yıldız baskısı yapılırken kantarın topuzu fazla kaçırılırsa yaratılacak olumsuz havadan her teknik adam gibi o da etkilenecektir doğal olarak. tek bir amaç uğruna yönetim-futbolcu-taraftar yani bütün camia artık kenetlenmeli ve artık fatih terim'i mancini'yi falan anmadan geçmişte bırakıp cesare prandelli'nin galatasaray'ına sonuna kadar sahip çıkmalıyız.

    allah utandırmasın ve yardımcımız olsun. amin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın