• 96
    galatasaray taraftarı tarafından - baştan belirteyim bir kısmı için konuşuyorum, ergün penbe misali olanları tenzih ederek - hak ettiği değeri gören futbolculardır. yabancıya para veriyoruz da türk futbolcusu sanki sigorta+full akbile oynuyor. yabancı futbolcu antrenman aksatmıyor, hocanın gözüne girdikten sonra yatmıyor, reina'da her gün paraları ezmiyor. nitekim bunları yapan yabancı futbolcu da sevilmedi bu taraftar tarafından : (bkz: alemci jo) ve daha bir sürü örneği var.

    hiç öyle demagoji yapmaya gerek yok 'yerliler sevilmiyor :(' diye. işini iyi yapan yerli gayet de seviliyor, buradaki olay ve konulan tepkinin sebebi 'sneijder'e bak be taç kullanışı bile başka' hayranlığı değil, yerli futbolcuların 'yabancılar tadımızı kaçırdı' yaklaşımı. zaten kendilerinin düşüncelerinin değişimini verdikleri demeçlerden gayet rahat anlayabiliriz. neymiş efendim 'yabancı oyuncu sınırı kalkmasın'mış. bir insan bunu niye söyler? tabi ki rekabetten korktuğu için, hayvan gibi sözleşmlere imza atmak için, kulübü babasının çiftliği gibi kullanmak ve cukkayı doldurmak için.

    biz 'yabancı sınırı kalksın, bizden iyisi varsa gelsin oynasın' diyen selçuk inan'ı gayet sevdik. 'yabancı sayısı serbest bırakıldığında türk futbolcuların değeri düşecektir' diyen selçuk'u değil.(u: yanlış anlaşılmasın son açıklamaları tam bu minvalde değil, talihsiz bir cümle olduğunu düşünüyorum bunun da. ancak böyle söylememesi gerekirdi. kriter konmalı gibi şeyler de diyor ki gayet mantıklı.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın