resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 208
    bir zihniyetin ifşası oldu bugün hamza'nın söylediği o sözler. bakın; mevzu nasıl açıldı, nasıl buralara geldi? spiker sneijder'in "hollanda da daha rahat oynadığını, türk oyuncuların çoğunun topa iki üç defa dokunmadan pas atmadıklarını, hollanda'da en geç oyuncuların dahi bunun tam tersini yaptığını" söylediği bir beyanını dillendirdi. bu bir eleştiri, üstelik de yıkıcı değil yapıcı bir eleştiri. daha kaç ay oldu hamza ve abisinin çalıştırdığı takım sneijder'in bahsettiği takıma kaybederek turnuvanın dışında kalalı? başarısıza yol başarılı ile kıyaslanarak gösterilir, bu işin yolu budur.

    ancak söz konusu zihniyet eleştiri kaldıramaz. hemen eleştireni hedef tahtasına koyar. bunu yapmadan önce de; zaten olması gereken bir takım hasletleri överek kendi safındaki niteliksizleri yüceler, ardından bu yüceleme üzerinden eleştirinin sahibinin bu "sıradanlık" belirtisi olan özelliklere sahip olmadığı için aslında ne kadar kötü olduğunu anlatmaya koyulur. böylelikle hem eleştiriyi göz ardı etmiş, hem de hitap ettiği diğer niteliksizlerin dikkatini eleştirinin geldiği yöne çeker. siyasetten okula, futboldan iş yaşamına garbın afakının temas etmediği hemen her yerde bunu görürsünüz.

    bu zihniyet; üç kuruşluk malı beşe satmak için bin takla atan, pazar tezgahının ardına geçtiğinde çürükleri alta, aralara saklayan, hasat kaldırdığında o parayı pavyonda ezip eve sarhoş döndüğünde karısını döven taşralı vasıfsız anadolu insanının zihniyetidir ve ülkede toplumsal yaşamın hemen her alanında egemendir. tiksindiğiniz her ne varsa; sorumlusu bu asalakların varlığının bu kadar yoğun ve nüfuzlu oluşundandır.

    kusura bakma hamza; senin o türk futbolcun, gümrük kuralları ile korunduğu için her eve girmiş iki kullanımda kaldırıp atılacak beyaz eşyadan hallice olan o futbolcun, altı/yedi haneli, euro bazlı maaşları almak için mecburen koşacak. koşmasına rağmen de pek çoğu o parayı hak etmeyecek. sen ve senin temsil ettiğin o zihniyetin bu yüzden bütün bu turnuvaları böyle televizyon başında izleyecek, tırt kanalların tırt spor programlarında adına yorum dediğiniz şeyleri osurup osurup ipe dizeceksiniz. tıpkı; yerinde sayan ekonomiyi dünyanın en büyük bilmem kaçıncı ekonomisi diye insanlara satan, katma değeri yüksek hiçbir ürün üretemediği için sürekli inşaat yaparak patladığında her yeri bok edecek bir balon oluşturan ağababaların gibi.

    zihnini, zihniyetini bu entry küfür nedeniyle silinmesin diye rahat bıraktıklarım! gölge etmeyin, başka ihsan istemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın