resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 176
    29 haziran 2014 hollanda meksika maçının yorumculuğunu yapacakken aklı sıra, sneijder'in verdiği demeç üzerinden yabancı futbolcuların verdiği katkıyı, türk futbolcuların aldığı ücretlerden bahsetti. konuya nereden başlarsan başla,

    ilk olarak türk futbolculardan başlayalım, o çok sevdiği türk futbolcular yabancı sınırlaması olmasa, 50krş etmez fakat malum vizyonları sayesinde 500tl ediyor, ayrıca konuştuğu gibi devamlı koşup, pres yapıp, topun arkasına da geçmiyor.

    yabancı futbolculardan devam edelim, yabancı oyuncu olarak oumar niasse'den ileriye gidemeyecek vizyonu olan adam wesley sneijder'in aldığı ücreti verdiği katkıyı eleştiriyor ki asıl cahilliği burada göze çarpıyor, evet bir süper lig takımının teknik direktörü, ligdeki rakiplerini izlemiyor, eğer izleseydi dediğinin tam tersine alan kapatan, koşan, pres yapan, efektif oynayan ismin türkler değil, başta felipe melo olmak üzere, wesley sneijder olduğunu bilirdi. ha belki biliyor ama laf olsun torba dolsun diye konuşuyor, o zaman da art niyetli boş bir isim olarak türkiye milli takımında görev yapıyor.

    bir de wesley sneijder galatasaray'a transfer olduğunda dünya basını bir hafta konuştu, arından drogba'nın gelişi, galatasaray reklamın kralını yapmış oldu, bu da sana şampiyonlar liginde çeyrek final, real madrid, juventus, kophenag gibi takımların bulunduğu gruptan çıkma şansı verdi.

    hepsini geç, bugün burada gazprom'a burun kıvıran, emirates'e kemküm eden, samsung'a formaya yakışmaz diyen adamlar varsa, bunların sebebi de wesley sneijder, didier drogba'dır.

    vizyonu köfteci ramiz olan adam bilal kısa ile de yola çıkar o ayrı.

    bu yabancı düşmanlığı neymiş anlayamadım, adam olan çıkıp der ki, biz iyi eğitim veremiyoruz, elalemin ağzına laf veriyoruz, adamlar haklı utancımızdan birşey söyleyemeyiz. ama adam tipik türk, utanacağına, sıkılacağına bir de çamur atıyor.

    adama demezler mi sen kimsin? ne başarın var? o çok sevdiği türk futbolcular ne yapmış? kendi dönemindeki arkadaşları ne başarmış? kendisinden 1 yaş küçük guardiolar ile bir kıyaslasın bakalım kendini.

    bunun gibilerin işi belli, demagoji, milliyetçilik, neredeyse hiçbir başarısı olmamasına rağmen kendini adam zannetme, bir sürü parayı cebe indirme. bunların bir de faşist olanları, hükümet yalakaları, güce tapanları, spor adamı olarak siyasetten ayrılmayanları var ki hiç çekilmez o konuya girmek istemiyorum.

    konuyu bitireyim diyorum bitiremiyorum, ulan adam kötü birşey dememiş ki türk futbolcuları teknik olarak yetersiz, yetişeceği çağlarda yeterli altyapı desteği almamış, bu da bizi üst seviye maçlarda zorluyor. dediği bu, çok da doğru söylüyor, ne kadar sevsek bağrımıza da bassak, 30 yaşında süperlig seviyesinde bir golcümüz var, adam da ne top kontrolü, ne çevre kontrolü, ne de tam anlamıyla bitiricilik var, yeteneksiz mi alakası yok ama eğitimsiz.

    bu da çıkıp hatalarımızdan ders almalıyız, adam cevap vermektense doğru olanı yapalım diyeceğine çamur atıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın