• 2142
    transfer politikası yavaş yavaş şekillenmeye başlayan takım. öncelikle yazacaklarım duyum falan değildir bizzat murat özyer ve basketbol konusunda ülkenin bir numarası ismail şenol'un yazdıkları doğrultusunda olacak.

    öncelikle takımda 6 yabancı ve 6 türk oyuncu olacağını biliyoruz. ersin dağlı artık türk statüsünde oynayamayacak.

    şu an için bir yabancı oyuncumuz kesin. o da carlos arroyo. arroyo'nun bir yıl daha (süresi biraz kısılarak) sonuna kadar sezonu götürebileceğine inanıyorum. kalmasının sağlanması yerinde bir karar. kesinlikle takımda kalması gereken oyuncu ise manuchar markoishvili. murat özyer'e göre marko takımda tutulmak isteniyormuş. marko haklı olarak biraz daha fazla para istemiş ama ne olursa olsun marko'nun bu takımda tutulması gerekiyor. marko'nun da takımda kaldığını düşünürsek 4 yabancı oyuncu transfer etme hakkımız kalıyor.

    ismail şenol'un belirttiğine göre ilgilendiğimiz isimler davis bertans, robertas javtokas ve sofoklis schortsanitis. avrupa basketbol basınında ise georgios printezis ile ilgilendiğimiz yazılıyor. bahsi geçen oyuncular içerisinde alınmasını tercih edeceğim ilk oyuncu printezis olur. eğer gerçekten alabilme ihtimalimiz var ma ilk tercihimizin mutlaka o olması gerekiyor. printezis gibi savunmada sert, takım oyununda sağlam bir parça ve hücumda da etkili olabilecek bir oyuncu avrupa basketbolu standartlarında çok değil. muhtemelen de printezis olmazsa da bertans tercihimiz olacak. bir 4 numaraya göre çok daha uzun ama atletik ve hareketli bir oyuncu. savunma yönü printezis'e göre daha zayıf ama hücumda patlayabilen bir oyuncu.

    sofo için söyleyecek bir şey yok. eğer alınabilirse bu ligi pota altında domine edebilecek bir oyuncu. javtokas için çok bir yorum yapamayacam.

    şu an için 1 ve 3 numarada iyi yabancılarımız var. 4 ve 5 numara için yabancı transferi olacağı gün gibi ortada. bunların yanında jamont gordon eğer sakatlıktan iyi dönerse mutlaka takımda tutulmalı ya da patlayıcı bir skorer alınmalı. keith langford ismi sık sık gündeme geliyordu ama ismail şenol'a göre türk vatandaş'ı statüsünde oynayamayacak olması türkiye'ye gelme ihtimalini çok düşürdü.

    türk oyuncular için elimizde sözleşmeli sinan güler ve furkan aldemir var. murat özyer'e göre ender ve cenk ile yeniden anlaşma konusunda önemli bir aşama kat etmişiz. kerem gönlüm ile de anlaşmak üzereyiz. bir oyuncuya daha ihtiyacımız olacak. umarım ki bu oyuncu mehmet yağmur olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın