resim
David William Moyes
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:İskoçya
  • 136
    kesinlikle unal aysal'in getirmeyecegi teknik direktor. yaptigi isi analiz etmeye gerek bile yok, manchester'a gelmesine daha 2 sene varken soran her united taraftarina soyledigim gibi moyes'ten united teknik direktoru olursa at *arraandan tulumba tatlisi olur. evet bunu ingilizceye cevirince bakislari degisti ama durum bu maalesef. moyes belli bir oyun sablonu ya da oyun mantelitesi olan bir teknik direktor degil, durumsal hareket ediyordu. bu da takimin durumundan cok oyunculara gore sekilleniyordu. kicini kurtaran en buyuk faktor fellaini oldu ki bu nedenle ilk is fellaini'yi united'a getirdi. futbol oynamasi gereken hangi takima gelirse patlamasi garanti bir teknik direktordur bu sebeple.

    united kendisine sabir gostermedi demek sacma, zaten gitmeden patlayacagi belliydi adamin. sirf ferguson isaret etti diye ustunde durdular. biraz da maliyetinden dolayi olabilir, cunku mourinho acik acik gelebilecegini soylemisti. sonuc malum.

    buyuk takimin basarisiz oldugu gorulmustur ancak buyuk takimin siradanlastigi gorulmemistir. united bu sene siradan bir takim gibi gecirdi, iste bu cok buyuk basarisizlik. buna sabir gostermezsiniz. real madrid de sampiyonlugu cok seneler kaybetti fakat cl'den asla dusmedi, rekabetten dusmedi. cl'ye katilamamak rezilligin en buyugu.

    galatasaray belki premiere league butcelerine gore ve yapilanmalarina gore ancak basalti takimi olur (dunya takimlar siralamasinda gorebilirsiniz) yine de kendi liginin en dominant takimi. bu nedenle top oynamak zorunda, zaten bu genlerinde var. top oynamak zorunda olan bir takima gelen moyes o takimi sadece ruhsuzlastirmakla kalmaz kaybetmeyi normallestirir. umarim fenerbahce'nin basina gelir, 3 sene icinde besiktas dengi bir takima donusurler.

    teknik taktik analize girmedim, giremem. mumkun degil. yok oyle bir sey. buraya istediginiz bir espiriyi koyabilirsiniz. adam pasor kanat forvet oynatip onlardan orta acan bir sistemde oynamasini istedi ben bunu nasil analiz edeyim?

    moyes'e sans tanimadi united, everton'da aslinda iyiydi diyen yazarlardan ricam lutfen bu adamin taktiksel becerileriyle ilgili de bir yazi eklesin. hikmet karaman'la ilgili bile ciakrtirsiniz da bu adamla ilgili cikmaz.

    son sozum ferguson'a: giderayak futbol'a en buyuk sakani yaptin. kapladigin alanin buyuklugu daha cok goze batsin diye kapladigi alan fellaini'e kadar olan birini yerine getirttin ya, helal olsun sana. senin yuzunden butun futbol alemi karisti, buyuk numara, abrakadabra.
App Store'dan indirin Google Play'den alın